Antena Meniu Search
x

Doi bătrâni, căsătoriţi de 30 de ani, au murit la câteva minute distanţă, ţinându-se de mână, ambii răpuşi de coronavirus

Soţ şi soţie, căsătoriţi de mai bine de 30 de ani, au murit ţinându-se de mână, la câteva minute distanţă, după ce fuseseră infectaţi cu nouş coronavirus.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 17.12.2020, 19:04

Imagine ilustrativă
Doi bătrâni, căsătoriţi de 30 de ani, au murit împreună, ambii răpuşi de coronavirus - iStock | Getty Images
  • Femeia avea dificultăți de respirație noaptea și nu se putea odihni.
  • Tatăl a petrecut patru zile pe o canapea pentru că altfel nu putea respira.

Cuplul din Texas era spitalizaţi cu simptome severe de Covid-19, cei doi s-au stins împreună, duminică.

Paul Blackwell, în vârstă de 61 de ani, și Rosemary Blackwell, în vârstă de 65 de ani fuseseră educatori toată viaţa la şcoala privată Grand Prairie. Erau internaţi la spitalul Harris din Fort Worth, Texas, acolo unde şi-au dat şi ultima suflare.

Fuseseră declaraţi infectaţi cu o săptămână înainte de Ziua Recunoştinţei

"Au fost afectaţi de virus destul de repede", a spus fiul lor Shawn Blackwell, despre simptomele care şi-au făcut simţită prezenţa la scurt timp.

Tânărul a mărturisit că mama lui avea dificultăți de respirație noaptea și nu putea dormi, iar tatăl său a stat pe o canapea timp de patru zile. Condiţia lor de sănătate s-a deteriorat răpid, ceea ce i-a făcut să rateze pentru prima dată Ziua Recunoştinţei alături de copiii lor.

Vinerea de după sărbătoare, cuplul a fost internat la spital, unde și-au petrecut următoarele săptămâni luptându-se pentru viaţa lor.

„Nu a existat o Ziua Recunoștinței pe care să nu o petrecem împreună. A fost greu să-i avem în spital”, a spus Shawn Blackwell.

Frații nu au putut să-și vadă fizic părinții și au putut să le vorbească doar la telefon sau prin videocall. Tatăl le-a spus la un momentdat că nu crede că va supravieţui şi nu va reuşi să învingă virusul.

„Nu erau încrezători în şansele lor în timpul şederii în spital” a adăugat Brandon, al doilea fiu. „Am fost însă alături de ei cum am putut, ceea ce le-a oferit un anumit tip de confort. M-am bucurat că au putut măcar să ne vadă feţele."

După ultimul apel telefonic dintre bătrâni şi copiii lor, ambii au fost internaţi la secţia de Terapie Intensivă.

„Fratele meu mic Shawn a reuşit să vorbească cu mama chiar înainte ca ea să fie intubată, iar eu cu tata, a fost o nebunie că am putut să îi contactăm în ultimul moment” a mai spus Brandon.

Paul și Rosemary Blackwell au murit ținându-se de mână

După un consult al medicilor, familia a înţeles că nu au nicio şansă, nu aveau decât să aştepte finalul. Astfel, de comun acord, au luat decizia dificilă de a accepta decuplarea de la aparatele de oxigen.

Paul și Rosemary Blackwell au murit ținându-se de mână, alături de copii lor care le-au stat de asemenea aproape în ultimul ceas.

„A fost cu siguranță cea mai grea decizie pe care am făcut-o vreodată în toată viața noastră, dar știind că sunt împreună și că au plecat împreună este liniştitor”, a spus Shawn Blackwell.

Cei doi soţi au avut o carieră în educaţie, ambii find educatori. Paul fusese profesor, mentor şi antrenor la şcoala Fannin timp de cinci ani, iar înainte predase la Academia de conducere a tinerilor de la şcoala gimnazială Kennedy.

Rosemary fusese educatoare şi profesoară la clasa a doua, la şcoala Travis World Language Academy, ba chiar fusese declarată ca fiind educatoarea cu cea mai lungă carieră din şcoala respectivă.

„Rosemary şi Paul vor fi amintiţi de mulţi şi le vom simţi lipsa. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt adresate familiei, prietenilor şi colegilor de muncă, dar şi elevilor, atât actuali, cât şi foşti” a declarat directorul de la Grand Prairie, potrivit Today.

„Îşi iubeau slujba” a adăugat Brandon. „Am încercat să o fac pe mama să se retragă cu ani în urmă, dar mi-a spus: ‘Nu, îmi place ce fac.’ Conducea în fiecare dimineaţă timp de 20 de ani câte 45 de minute pentru a ajunge în fiecare dimineaţă la 6:30 ca să predea”.

Urmau să se pensioneze în acest an pentru a se bucura de cei 20 de nepoţi.

„S-au temut de virus și au luat toate măsurile de precauție”

Familia nu este sigură de modul în care cuplul a contractat virusul.

Erau foarte precauţi, respectau toate măsurile de protecţie şi nu intrau în contact cu alte persoane fără să fie necesar.

O pagină pentru strângeri de fonduri a fost lansată în mediul online pentru a ajuta familia în procesul de înmormântare. Zeci de mesaje de condoleanţe din partea elevilor, profesorilor, prietneilor au fost postate pe reţelele de socializare în amintirea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Doi bătrâni, căsătoriţi de 30 de ani, au murit la câteva minute distanţă, ţinându-se de mână, ambii răpuşi de coronavirus