Antena Meniu Search
x

Soţia unui marinar de pe "Moskva" susţine că soţul ei a murit, iar alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi: "A murit făcându-și datoria. E erou"

Soţia unuia dintre marinarii care au făcut parte din echipajul navei "Moskva" spune că soţul ei a murit. Femeia afirmă că alţi 27 de marinari sunt daţi dispăruţi, asta deşi autorităţile ruse au precizat că nu există victime şi că toţi oamenii care se aflau la bord au fost salvaţi.

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 18:13

Soţia unui marinar de pe "Moskva" susţine că soţul ei a murit, iar alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi: "A murit făcându-și datoria. E erou"
- Profimedia

Ivan Vakhrushev, în vârstă de 41 de ani, era marinar pe "Moskova" iar vestea morţii sale a fost dată chiar de soţie pe un site de socializare rusesc. "Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru navă. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei fi mereu un erou în inimile noastre", a fost mesajul postat de Varvara Vakhrusheva. Contactată de jurnaliştii de la Europa Liberă Ucraina, femeia a confirmat decesul. Aceasta a mai precizat că a fost contactată de armata rusă care a informat-o pe 14 aprilie că soţul ei a murit, trupul i-a fost recuperat, însă oficialii ruşi nu i-au spus şi în ce condiţii a murit soţul ei. Varvara Vakhrusheva mai spune că alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi în acest moment.

Declaraţiile femeii vin în contradicţii cu informaţiile oficiale prezentate de autorităţile ruse. Marina rusă a precizat imediat după scufundarea navei "Moskva" că toţi cei 510 de oameni de la bord au fost recuperaţi înainte ca nava amiral a flotei ruse să ajungă pe fundul Mării Negre. Mai mult, sâmbătă, 16 aprilie, Marina rusă a prezentat un scurt clip de la o paradă militară din Sevastapol în care erau prezentaţi membrii echipajului de pe "Moskva".

De partea celalată, autorităţile ucrainene au susţinut iniţial că toţi membrii echipajului "Moskva" au decedat ca urmare a atacului cu rachete Neptun. Apoi, au apărut informaţii conform cărora doar 58 dintre membrii echipajului rusesc ar fi fost salvaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Soţia unui marinar de pe "Moskva" susţine că soţul ei a murit, iar alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi: "A murit făcându-și datoria. E erou"