Antena Meniu Search
x

Video "Moskva", dotată cu tone de armament şi 7 sisteme defensive. În ziua atacului, nimic nu a funcţionat: cum a fost posibil să fie lovită în plin

Scufundarea navei amiral a flotei din Marea Neagră, simbol al puterii navale ruse, a făcut ca televiziunile din Rusia să anunţe că deja a început Al Treilea Război Mondial. Pierderea crucişătorului e o lovitură neaşteptată pentru ruşi. Una care îi determină să atace furibund. Atacurile s-au intensificat în Harkov şi Kiev, iar Mariupolul este pe punctul de a cădea. Nava este cea mai mare pierdere materială a Rusiei de la începutul campaniei în Ucraina.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 15.04.2022, 19:35

Vezi și

Tot ucrainenii mai spun că doar 50 de marinari au supravieţuit atacului. Inclusiv căpitanul navei, Anton Kuprin ar fi murit. Moscova are propria variantă, destul de vagă. Toţi oamenii ar fi fost evacuaţi în viaţă, iar avariile s-ar fi produs după ce la bord a izbucnit un incendiu şi muniţia proprie a început să explodeze. "Navele de război ruseşti pot să avanseze, dar doar către fundul mării", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Odată cu gigantul de 12.000 de tone a ajuns pe fundul Mării Negre şi mare parte din credibilitatea armatei ruse, deja afectată considerabil de numeroasele înfrângeri suferite până acum. "Modul în care s-a desfăşurat totul este o lovitură uriaşă pentru Rusia. Este nava lor fanion - Moscova. O variantă ar fi aceea a unei incompetenţe crase, cealaltă este cea că au fost atacaţi şi niciuna nu îi prezintă într-o lumină bună", a declarat Jake Sullivan, purtător de cuvânt Departamentul de Stat al SUA.

Rusia a mutat de la nord la sud navele pe care le are în Marea Neagră

Un distrugător rusesc cu acelaşi nume a fost scufundat şi în Al Doilea Război Mondial. Serviciile americane spun că în urma incidentului de ieri, Rusia a mutat de la nord la sud navele pe care le are în Marea Neagră. Răzbunarea ruşilor nu a întârziat. Sirenele au sunat toată noaptea în Harkov, iar cerul a fost luminat de explozii. In Lugansk, trupele ruse încearcă să străpungă apărarea Ucrainei de la sol, în timp ce în Kiev a fost lovită şi o fabrică de armament. "Numărul şi dimensiunea atacurilor va creşte în Kiev ca răspuns la atacurile teroriste şi actele de sabotaj ale guvernului naţionalist de la Kiev pe teritoriul rusesc", a declarat Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia.

Odată cu dispariţia crucişătorului, un asalt de pe mare devine mult mai dificil de susţinut pentru Rusia. Iar eventuala debarcare în Odessa aproape imposibilă fără protecţia navei amiral a flotei ruseşti. "Este un crucişător. Au doar trei din această clasă", a declarat John Kirby, purtător de cuvânt Pentagon. CIA ia în calcul chiar posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare, ca Vladimir Putin să obţină o victorie importantă până la parada de pe 9 mai. "A escaladat în ceva ce poate fi numit fără probleme Al Treilea Război Mondial", a declarat Olga Skabeyeva, prezentator TV.

Ca să se poată apăra, Ucraina cere din nou ajutor. În centrul Mariupolului nimic nu mai stă în picioare. Pe fundal, exploziile se repetă cu o frecvenţă înfricoşătoare. Comandantul brigadei 36 a Ucrainei, ultima frontieră a rezistenţei din oraşul port, confirmă că situaţia este critică. Oraşul este pe cale să cadă în mâinile ruşilor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Moskva", dotată cu tone de armament şi 7 sisteme defensive. În ziua atacului, nimic nu a funcţionat: cum a fost posibil să fie lovită în plin