Antena Meniu Search
x

Soţul Svetlanei Tikhanovskaya, lider al opoziţiei din Belarus, a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Serghei Tikhanovsky, lider al opoziţiei din Belarus şi soţul Svetlanei Tikhanovskaya, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Bărbatul a fost puternic implicat în protestele masive organizate în ţară, împotriva liderului Aleksandr Lukaşenko.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 15:41

- Profimedia

Serghei Tikhanovsky, lider al opoziţiei din Belarus, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru implicarea sa în mişcarea anti-Lukaşenko, scrie BBC. Bărbatul, care este căsătorit cu Svetlana Tikhanovskaya - la rândul ei, o figură controversată din Belarus - e acuzat pentru instigare la revoltă, într-un proces descris de mulţi drept fiind unul "fals", comandat. 

Lupta lui Svetlana Tikhanovskaya şi Serghei Tikhanovsky împotriva regimului Lukaşenko

Tikhanovsky urma să-l confrunte pe Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din 2020, fiind însă reţinut înainte de scrutin. În schimb, în lupta electorală i-a luat locul soţia sa, Svetlana Tikhanovskaya, care a fost nevoită să fugă din ţară cu copiii după ce a acuzat că alegerile au fost fraudate pentru a asigura victoria contracandidatului său.

Mesajul Svetlanei Tikhanovskaya, înainte de anunţarea sentinţei

Marți, Tikhanovskaya a ridicat semne de întrebare cu privire la corectitudinea instanţei de judecată care se ocupa de procesul soţului său. Aceasta susţine că sentinţa primită nu e numic altceva decât o modalitate de "răzbunare" din partea lui Lukaşenko. "În timp ce ascunde prizonierii politici în procese private, speră să continue represiunile în tăcere. Dar întreaga lume ne urmărește. Nu ne vom opri", a declarat Svetlana Tikhanovskaya pe Twitter. Înainte de anunţarea verdictului, soţia lui Serghei Tikhanovsky a precizat că va lupta în continuare pentru cel pe care îl iubeşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Soţul Svetlanei Tikhanovskaya, lider al opoziţiei din Belarus, a fost condamnat la 18 ani de închisoare