Antena Meniu Search
x

Video SpaceX anunță primul zbor în spaţiu cu echipaj exclusiv civil: "Este ca atunci când America a călătorit pe lună în '69"

Anunţ istoric făcut de SpaceX! Primul zbor în spaţiu cu echipaj exclusiv civil este programat pentru finalul acestui an. Patru oameni vor călători în cosmos la bordul capsulei Crew Dragon şi vor fi instruiţi să manevreze nava. 

de Redactia Observator

la 02.02.2021, 08:24

Vezi și

Inspiration Four a fost denumită misiunea care ar urma să ducă explorarea spaţială într-o nouă eră. SpaceX, compania lui Elon Musk, îşi propune să trimită în spaţiu o navă cu echipaj format exclusiv din civili. Patru persoane vor fi la bordul navei. 

Elon Musk, fondatorul SpaceX: Este ca atunci când America a călătorit pe lună în '69. Nu au fost doar câțiva oameni. Omenirea a mers pe lună. Am mers cu toții acolo cu ei. Și cred că este ceva similar aici.

Călătoria în spaţiu a fost cerută şi urmează să fie finanţată de antreprenorul american, Jared Isaacman. Acesta este pilot amator şi va fi şi comandant al misiunii.

Cine sunt cei patru pasageri care vor zbura la bordul capsulei Crew Dragon

Tot el a plătit şi pentru celelalte trei locuri.

Doi dintre pasageri vor fi angajaţii unui spital în care sunt îngrijiţi copiii bolnavi de cancer. Iar al patrulea călător va fi decis în urma unui concurs care se încheie la sfârşitul acestei luni. 

Elon Musk, fondatorul SpaceX: Cred că este un pas important care ne va ajuta să facem călătoriile în spaţiu mai ieftine. 

În mai puţin de o lună cei patru a urma să înceapă antrenamentele pentru călătoria în spaţiu.

Nava în care se vor afla va orbita Pământul pentru mai multe zile. SpaceX nu a anunţat cât a plătit antreprenorul pentru călătoria în cosmos.

Până în prezent doar miliardarii şi-au putut rezervat bilete pentru astfel de curse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » SpaceX anunță primul zbor în spaţiu cu echipaj exclusiv civil: "Este ca atunci când America a călătorit pe lună în '69"