Antena Meniu Search
x

Video Space X a realizat prima misiune oficială cu echipaj uman. Patru astronauți au fost duși la Stația Spațială Internațională

Întâlnire emoţionantă la peste 400 de kilometri deasupra Pământului. După o călătorie de 27 de ore, cei patru astronauţi care participă la prima misiune oficială SpaceX au andocat în siguranţă la Staţia Spaţială Internaţională. Cei patru vor rămâne în laboratorul din orbită până în luna aprilie a anului viitor când vor fi înlocuiţi de un alt echipaj care va sosi la bordul capsulei Dragon.

de Laurenţiu Bancheş

la 17.11.2020, 20:45

Vezi și
  • Cei patru vor rămâne în laboratorul din orbită până în luna aprilie a anului viitor
  • În 2021 vor fi înlocuiţi de un alt echipaj care va sosi la bordul capsulei Dragon

Îmbrăţişări şi ropote de aplauze în spaţiu, dar şi pe Pământ. Aşa a început prima misiune a unui echipaj dus de o companie privată pe Staţia Spaţială Internaţională. Cei patru astronauţi au fost întâmpinaţi cu mult entuziasm de trei colegi care trăiesc acolo de o lună. Laboratorul spaţial va fi noua lor casă până în primăvara.

În drum spre Staţia Spaţială Internaţională, cei patru astronauţi au realizat şi un tur al capsulei Dragon. Astronauţii au prezentat ecranele cu touchscreen folosite pentru navigaţie, dar şi butoanele de urgenţă şi au lăudat spaţiul de depozitare al capsulei, care poate transporta până la 7 oameni.

Mike Hopkins, astronaut: Suntem foarte entuziasmaţi. O să închei această intervenţie cu motto-ul nostru: "Toţi pentru unul, Crew-1 pentru toţi."

Aceasta este cea de-a doua călătorie cu echipaj uman realizată de SpaceX, dar prima misiune oficială.

Pe 30 mai, Doug Harley şi Bob Behnken au fost primii astronauţii care au zburat la bordul unei rachete private şi au realizat totodată primul zbor în spaţiu de pe teritoriul american din ultimul deceniu.

SpaceX îşi propune să lanseze în următoarele 15 luni alte 7 misiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Space X a realizat prima misiune oficială cu echipaj uman. Patru astronauți au fost duși la Stația Spațială Internațională