Antena Meniu Search
x

Rusia este acuzată că a furat formula vaccinului AstraZeneca pentru a produce propriul vaccin Sputnik V

Rusia este acuzată că a furat planurile pentru vaccinul Oxford/AstraZeneca pentru a produce propriul ser Sputnik V și pentru a câștiga cursa pentru elaborarea primului vaccin eficient anti-Covid. Surse din cadrul agenției britanice de contrainformații au declarat că Moscova a folosit un spion în Marea Britanie pentru a pune mâna pe cercetările pentru tehnologia de producere a vaccinului.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 12:25

Rusia este acuzată că a furat tehnologia vaccinului AstraZeneca pentru a produce propriul vaccin Sputnik V
Rusia este acuzată că a furat tehnologia vaccinului AstraZeneca pentru a produce propriul vaccin Sputnik V - Shutterstock

Ministrul Damian Hinds a refuzat să comenteze incidentul, dar a declarat că: „putem presupune că exisă state cărora le-ar plăcea să obțină documente sau informții cu caracter secret, inclusiv date științifice”, scrie Daily Mail

MI5 a mai avertizat, cu alte ocazii, că hackerii ruși au încercat în repetate rânduri să lanseze atacuri cibernetice, la o lună după ce a început dezvoltarea vaccinului AstraZeneca, ținta lor fiind Universitatea Oxford. 

În aprilie 2020, compania britanică a anunțat că urmează să lanseze testele clinice pentru serul anti-Covid, iar în luna mai, Moscova a anunțat că a dezvoltat propriul vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. În luna august, președintele rus Vladimir Putin a anunțat, în cadrul unei conferințe televizate, că Rusia a câștigat cursa mondială pentru elaborarea primului vaccin eficient anti-Covid. Ulterior s-a descoperit vă vaccinul Sputnik acționează la fel ca serul AstraZeneca, amândouă fiind pe bază de vector viral. 

Mai multe surse susțin că există dovezi că Kremlinul a furat planurile pentru vaccinul anti-Covid din cadrul companiei AstraZeneca pentru a-și crea propriul ser. Acuzațiile vin la câteva luni, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că s-a vaccinat, făcând apel către cetățeni să facă la fel pentru a se proteja împotriva virusului SARS-CoV-2. 

După cum puteți observa, totul este în ordine și mulțumesc lui Dumnezeu nu avem cazuri tragice după vaccinare, cum s-a întâmplat în cazul serurilor AstraZeneca și Pfizer. Eu am decis să mă vaccinez cu Sputnik V, la fel și armata, până la urmă eu sunt comandantul forţelor armate. După prima doză, nu am simțit nimic. Abia după patru ore am simțit o durere ușoară în brațul în care m-am vaccinat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia este acuzată că a furat formula vaccinului AstraZeneca pentru a produce propriul vaccin Sputnik V