Antena Meniu Search
x

Video Statele Unite, măturate de tornade. Cel puțin 9 persoane au murit și alte sute au fost rănite de vremea extremă

Statele Unite au fost devastate de peste 50 de tornade, care au străbătut sudul şi vestul ţării. Cel puţin 9 persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite. Lângă Chicago, vântul a spulberat acoperişul şi faţada unui teatru peste participanţii la un concert în aer liber. Cele mai multe victime au fost în statele Indiana şi Arkansas, unde sute de locuinţe au fost distruse. 

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 22:12

Vezi și

În Little Rock, sute de case au fost spulberate de tornade, maşinile oamenilor au fost distruse şi copaci smulşi din pământ se văd la tot pasul. Aproape 80 de mii de oameni au rămas fără electricitate. Aici, cel puţin 2 persoane au murit şi alte cel puţin 50 au fost rănite.

"Am alergat să ne asigurăm că toată lumea este bine. Iar după aceea, am văzut casa vecinilor mei complet distrusă."

"Mai întâi s-au stins luminile, iar după ce s-au stins luminile, am încercat cu toții să intrăm pe hol, dar holul nu era cel mai sigur loc pentru că toate lucrurile noastre au sărit în aer. Ușa era încuiată, dar toate lucrurile noastre care erau pe mese au sărit în aer. Fereastra, masa s-au spart, dar am reușit să ajungem în baie și a fost o singură persoană rănită."

"Singurul mod în care știam că vine tornada a fost după frunzele care se învârteau. Doar așa am știut. Părea că stătea nemișcată. Cineva a spus să fugim în spate. Eu și cele două doamne de aici am fugit în spate, ne-am adunat și ne-am rugat pentru viețile noastre."

Pe acelaşi subiect

Printre clădirile grav avariate se numără şi o staţie de pompieri. 

Autoritățile promit că vor interveni pentru a ajuta zonele afectate

Frank Scott, primarul orașului Little Rock, Arkansas: "Am fost în contact permanent cu guvernatorul Huckabee Sanders. Am solicitat starea de urgență, ea a acceptat-o și se află deja în coordonare cu toate instituțiile din stat, precum și cu partenerii federali."

Lângă Chicago, o persoană a fost ucisă și alte 28 au fost rănite atunci când acoperișul unui teatru s-a prăbuşit pe ei. Victimele se aflau la un concert atunci când o tornadă s-a apropiat rapid şi a spulberat tot ce era în preajmă. De sub dărâmături, oamenii strigau după ajutor. 

Statul Iowa a fost lovit de cel puţin 8 tornade. 200 de oameni dintr-un oraş au fost evacuaţi după ce furtunile puternice au distrus ţevi de gaze. În Indiana, tornadele au luat viaţa a cel puţin 3 oameni. Într-un orăşel a fost declarată stare de urgenţă, după ce mai multe persoane au fost declarate dispărute.

În urmă cu o săptămână, o tornadă s-a abătut asupra statului Mississippi şi a ucis 25 de persoane. Cel puţin 300 de case au fost distruse. Preşedintele Joe Biden a vizitat zona afectată şi a încercat să încurajeze localnicii. 

Joe Biden, președintele SUA: "Cea mai puternică parte a tornadei a trecut prin Rolling Fork. A rămas aici. Și a avut efect. A fost atât de devastatoare. Dacă nu ai văzut-o fizic, e greu de crezut. 13 vieți pierdute. Ursuleții de pluș, albumele de familie, hainele, vasele, elementele de bază ale vieții, toate au dispărut. Vom face totul. Tot ceea ce îmi stă în putere din punct de vedere legal să fac, pentru a-i ajuta pe oamenii din această comunitate."

Avertizarea de tornade rămâne valabilă şi astăzi pentru cel puţin 4 state.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Statele Unite, măturate de tornade. Cel puțin 9 persoane au murit și alte sute au fost rănite de vremea extremă