Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dezastrul lăsat în urmă de tornada care a măturat statul Mississippi. Cel puţin 23 de morţi şi zeci de răniţi

Cel puțin 23 de persoane au murit în urma unei tornade devastatoare și a unor furtuni puternice care s-au abătut asupra statului Mississippi, lăsând o serie de pagube pe mai mult de 160 de kilometri, au anunțat autoritățile.

de Redactia Observator

la 26.05.2023 , 12:43

Cel puţin 23 persoane au decedat şi alte câteva zeci au fost rănite din cauza unei tornade care a lovit statul Mississippi (sudul SUA) vineri noaptea, transmit Reuters şi AFP, conform Agerpres. Ample operaţiuni de căutare şi salvare erau în desfăşurare sâmbătă dimineaţă în districtele Sharkey şi Humphreys, a precizat Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din statul Mississippi. Zona afectată se întinde pe o lungime de peste 150 de kilometri în partea de vest a statului.

Bilanţ negru după tornada din SUA

Patru persoane sunt date dispărute în Silver City, în vestul statului Mississippi, potrivit Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. ''Din păcate, este de aşteptat ca aceste bilanţuri să crească'', a adăugat această instituţie. Eforturi de căutare şi salvare sunt depuse şi în Rolling Fork, un oraş situat de asemenea în vestul statului Mississippi. În imaginile difuzate de posturile de televiziune locală au putut fi văzute zeci de clădiri distruse în întregime şi automobile răsturnate.

Vezi și

"Multe persoane din zona deltei fluviului Mississippi au nevoie de protecţie în această noapte. Am activat sistemul de sprijin medical şi am solicitat mai multe ambulanţe şi alte mijloace de asistenţă de urgenţă pentru cei afectaţi. Este în desfăşurare operaţiunea de căutare şi salvare'', a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves

Pe acelaşi subiect

13 persoane au murit în comitatul Sharkey, a declarat medicul legist Angelia Easton, adăugând că nu cunoaște încă vârstele acestora. Medicul legist din comitatul Carroll, Mark Stiles, a declarat că 3 persoane au murit. Alte 2 persoane au murit în comitatul Monroe, a declarat medicul legist Alan Gurley. Jose Watson, un polițist al poliției rutiere din Mississippi, a declarat că o persoană a murit în Silver City, în comitatul Humphreys.

În timp ce furtunile s-au abătut asupra statului, vineri seara târziu, o tornadă a fost raportată în jurul orei locale 20.50 în zona localităților Silver City și Rolling Fork, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie. De acolo, tornada s-a deplasat spre partea de nord-vest a orașului Tchula și de-a lungul autostrăzii 49.

O alertă a fost emisă ulterior pentru Winona, un oraș situat la aproximativ 160 de kilometri nord-est de Rolling Fork, cu o "tornadă distructivă care se deplasează spre nord-est prin oraș", a precizat oficialul NWS. Watson a îndemnat oamenii să stea departe de Silver City, cu excepția cazului în care au rude acolo. El a spus că scena a fost "haotică", traficul prin zonă îngreunând munca echipelor de căutare și salvare. "Vă rugăm să fiți atenți, Silver City a fost lovit foarte, foarte tare de o tornadă", a declarat Watson într-un videoclip postat pe Facebook, înainte de a descrie ulterior pagubele produse în unele zone ca fiind "catastrofale".

VIDEO: Brandon Clement

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Dezastrul lăsat în urmă de tornada care a măturat statul Mississippi. Cel puţin 23 de morţi şi zeci de răniţi