Antena Meniu Search
x

Statele Unite relaxează restricţiile de călătorie pentru străinii vaccinaţi anti-COVID. Vicecancelarul Germaniei: "O veste extraordinară"

Administraţia Biden a anunţat, luni, un plan de relaxare a condiţiilor de călătorie pentru cetăţenii din spaţiul Uniunii Europene şi din Marea Britanie care sunt vaccinaţi anticoronavirus.

De Redactia Observator la 20.09.2021, 22:40
- Profimedia

Începând din luna noiembrie, străinii care sunt vaccinaţi anti-COVID-19 vor putea ajunge în Statele Unite, unde vor fi testaţi şi le vor fi monitorizate contactele, informează BBC, potrivit MEDIAFAX. Centrul american pentru Combaterea Bolilor (CDC) urmează să anunţe ce vaccinuri vor fi recunoscute de autorităţile americane. Statele Unite au impus restricţii dure de călătorie începând din martie 2020, în contextul pandemiei.

"Este o abordare axată pe fiecare persoană, nu pe ţări, astfel că este un sistem mai puternic. Cel mai important, cetăţenii străini care vin în SUA vor trebui să fie vaccinaţi în totalitate", a declarat Jeff Zients, coordonatorul Casei Albe privind campania de combatere a coronavirusului.

Anunţul SUA îi bucură pe oficialii europeni

Anunţul SUA a fost salutat de premierul Marii Britanii, Boris Johnson. "Este vorba de o stimulare extraordinară a afacerilor şi comerţului, este minunat că rudele de pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic se vor putea reuni din nou", a transmis Boris Johnson. "Este o veste extraordinară pentru investiţiile germane şi europene, pentru exporturi şi pentru relaţiile transatlantice", a reacţionat vicecancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Statele Unite relaxează restricţiile de călătorie pentru străinii vaccinaţi anti-COVID. Vicecancelarul Germaniei: "O veste extraordinară"