Antena Meniu Search
x

"Știm că nu vom fi iertați". Ucrainenii se așteaptă ca Putin să se răzbune după scufundarea crucișătorului Moskva

Războiul din Ucraina ar putea intra, în curând, într-o nouă fază, și mai periculoasă. Rusia, furioasă pentru pierderea crucișătorului "Moskva" a avertizat cu privire la "consecințe imprevizibile" dacă SUA continuă să furnizeze arme Ucrainei, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a transmis din nou că lumea ar trebui să fie pregătită pentru un posibil atac nuclear din partea Rusiei, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 11:20

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Scufundarea crucișătorului Moskva este cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia, în ultimii 40 de ani, și a avut loc într-un moment în care oficialii serviciilor de informații americane avertizează asupra comportamentului din ce în ce mai imprevizibil al lui Putin. Deși Moscova a negat versiunea ucraineană a evenimentelor, a fost totuși forțată să recunoască faptul că nava s-a scufundat.

Pierderea navei amiral l-a înfurat probabil și mai mult pe Putin. Oficialii americani cred că liderul de la Kremlin era deja foarte supărat din cauza eșecurilor armatei ruse pe frontul din Ucraina.

Comandamentul Operațional din sudul Ucrainei a declarat, sâmbătă, că situația din regiunile Nikolaev și Herson este „din ce în ce mai ostilă”. Forțele ruse „au intensificat amenințarea cu rachete” în regiune.

Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a forțelor armate din sudul Ucrainei, spune că atacurile cu rachete, inclusiv asupra civililor, reprezintă o răzbunare a rușilor pentru scufundarea crucișătorului Moskva.

"Știm cu toții că nu vom fi iertați", a spus ea, acuzând Rusia că folosește „muniții cu dispersie interzise de convențiile internaționale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Știm că nu vom fi iertați". Ucrainenii se așteaptă ca Putin să se răzbune după scufundarea crucișătorului Moskva