Antena Meniu Search
x

Succesul unui inspector de poliţie care a dat uniforma din România pe cea englezească

Nicolae Negoiţă, 39 de ani, a devenit poliţist în Brighouse, Anglia, după ce a petrecut nouă ani în uniformă în România.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.06.2019, 16:11

Românul de 39 de ani a petrecut nouă ani în uniformă în România
Nicolae Negoiţă a devenit ofiţer de poliţie în Anglia - Examiner Live

Nicolae Negoiţă, 39 de ani, a devenit poliţist în Brighouse, Anglia, după ce a petrecut nouă ani în uniformă în România.

Românul şi-a spus povestea de succes în Examiner Live, devenind un model pentru ceilalţi conaţionali care îşi caută drumul în Regat.

Inspectorul a intrat în poliţia din România la 19 ani

A intrat în poliţia din România când avea doar 19 ani, iar după patru ani de antrenamente şi pregătire intensă a devenit specialist în Drept, dar şi un inspector-şef care luptă pentru protejarea vămilor şi împotriva traficului de droguri.

În 2011, a trebuit să ia o decizie radicală, după ce soţia lui, medic pediatru, a primit oferta de a lucra în Irlanda.

A renunţat la poliţie de dragul femeii şi a urmat-o. În 2016 au ajuns în Calderdale, Anglia, cu tot cu băiatul lor de 11 ani şi câinele familiei, un labrador pe nume Luna.

De un an, inspectorul de poliţie român este agent în Anglia

Plictisit să stea acasă, a acceptat un rol de profesor la o şcoală din Halifax, localitate situată la 3 minute de mers cu maşina de Calderdale. Urma să-i înveţe pe micuţii din şcoala primară noţiuni de introducere în informatică.

S-a bucurat doar câteva luni de această ipostază. În februarie 2018 a aflat că se fac recrutări în poliţia din West Yorkshire.

A fost momentul în care şi-a dat seama că trebuie să lupte din nou pentru cariera pe care o lăsase în România.

A trecut cu bine peste perioada de pregătire şi a devenit poliţist în cadrul grupării de patrulă din Brighouse, altă localitate situată la câţiva kilometri de Calderdale.

Românul a precizat, pentru sursa amintită, că perioada de recrutare a fost entuziasmantă, dar i-a provocat şi multe emoţii, mai ales când aştepta rezultatele să vadă dacă a fost admis sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Succesul unui inspector de poliţie care a dat uniforma din România pe cea englezească