Antena Meniu Search
x

Video Summitul NATO de la Bruxelles, crucial pentru viitorul Europei. Zelenski se va adresa aliaților pentru a cere un răspuns ferm la agresiunea Moscovei

Războiul face în continuare ravagii în Ucraina, așa că occidentalii se pregătesc să pună şi mai multă presiune pe Rusia. Însuşi Joe Biden va participa la un summit extraordinar NATO convocat mâine în capitala Europei. Volodimir Zelensky se va adresa prin videoconferinţă liderilor reuniţi la Bruxelles. 

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 23.03.2022, 19:25

Vezi și

Toate speranţele Europei se concentrează pe summitul de joi. Joe Biden va participa în persoană la reuniunea extraordinară convocată pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Până acum, sancţiunile impuse de Occident nu au reuşit să-l oprească pe Vladimir Putin sau masacrul din Ucraina şi este la fel de neclar dacă noile măsuri care urmează să fie stabilite după întâlnirile de mâine o vor face. 

Ucraina cere NATO interdicție aeriană deasupra țării

Presiunile sunt foarte mari şi pentru un răspuns mai direct al aliaţilor faţă de agresiunea Moscovei. Ucraina cere celor din NATO impunerea unei zone de interdicţie aeriană deasupra ţării, o opţiune exclusă pentru moment de alianţa nord atlantică. 

Cu siguranţă este însă una dintre cele mai importante întâlniri diplomatice din ultimele decenii. Joe Biden se va alătura altor 30 de lideri NATO inclusiv, Klaus Iohannis. În această după amiază, secretarul general NATO a anunţat noi măsuri de susţinere pentru statele NATO de pe flancul estic. Şi mai multe trupe NATO vor ajunge în România.

NATO: Rusia să renunţe la retorica ei nucleară

Jens Stoltenberg, şef NATO: ”Aliaţii rămân uniţi şi susţin oamenii curajoşi din Ucraina în lupta nemiloasă cu Kremlinul. Vom lua mai multe decizii la Summit-ul de mâine. Primul pas este să dislocăm patru grupuri de luptă NATO în Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia. Folosirea armelor chimice ar schimba cu totul natura conflictului. Ar fi violarea completă a dreptului internaţional şi ar atrage cele mai severe consecinţe. Rusia trebuie să renunţe la retorica ei nucleară. Este periculos şi iresponsabil. NATO este aici să protejeze toţi aliaţii săi şi vrem să facem clar un lucru pentru Rusia, şi anume acela că războiul nuclear nu poate fi câştigat şi nu ar trebui să existe”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Summitul NATO de la Bruxelles, crucial pentru viitorul Europei. Zelenski se va adresa aliaților pentru a cere un răspuns ferm la agresiunea Moscovei