Antena Meniu Search
x

Sunt căutate de Interpol după ce au fugit în Siria să lupte alături de rebelii islamişti

Două tinere din Austria au fugit de acasă pe 10 aprilie spre disperarea părinţilor care nu reuşesc să le dea de urmă. Primul indiciu care a ajuns la ei a fost o serie de postări pe reţelele de socializare. Aşa au aflat că fetele au plecat “să lupte în războiul sfânt”, după cum au scris adolescentele pe internet.

Este vorba despre Samra Kesinovic (16 ani) şi Sabina Selimovic (15), despre care anchetatorii cred că ar fi fost păcălite să meargă în Siria şi să lupte pentru rebelii islamişti. Părinţii nu cred că mesajul ar fi fost postat de tinere.

Samra şi Sabina provin din două familii de refugiaţi din Bosnia, care s-au stabilit în Austria după razboaiele etnice din anii ’90. Ambele s-au născut în Austria.

Adolescentele apar pe profilurile de Facebook înconjurate de bărbaţi înarmaţi sau ţinând chiar ele în mâini câte un Kalashnikov. De asemenea, fetele au scris, în ultimele postari, că au planuri de căsătorie, penru a putea deveni “războinice sfinte”, adăugând într-un mesaj: “Moartea este scopul nostru”.

Cu toate că nu cred că fetele lor au postat aceste mesaje, părinţii lor recunosc faptul că cele două au început recent să frecventeze o moschee locală, din Viena.

Potrivit oficialilor austrieci cea mai plauzibilă ipoteză ar fi că tinerele se află într-o tabără de antrenament şi nu doar că sunt deja căsătorite, dar că s-au şi mutat cu soţii lor.

FOTO: dailymail.co.uk

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Sunt căutate de Interpol după ce au fugit în Siria să lupte alături de rebelii islamişti