Antena Meniu Search
x

"Suntem în mijlocul tornadei! Ce să fac?" Fenomenul extrem a lovit trei state din SUA. Sute de case s-au transformat în câteva minute în mormane de moloz

Cel puţin 15 persoane au murit în trei state americane în urma unor furtuni devastatoare. Tornadele au distrus case şi maşini, iar haosul a fost amplificat şi de grindină. Numai în Texas, şapte oameni şi-au pierdut viaţa, iar printre aceştia se află şi doi copii. 

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 07:45

Texas, Oklahoma şi Arkansas au fost lovite de furtuni puternice care au lăsat în urmă dezastru. Mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi doi copii din Texas cu vârste de 2 şi 5 ani, în timp ce alţi zeci au fost răniţi. Nu a lipsit nici grindina, care a avut mărimea unei mingi de tenis.

Localnicii spun că tornadele i-au luat prin suprindere. "Veneam către casă, mâncasem la un restaurant. Din senin, m-a sunat mama, că vine o tornadă şi toată lumea este evacuată. Mai apoi, mama a început să ţipe "o să mor, totul se zguduie, geamurile sunt sparte, o să mor, o să mor"."

În Dallas, aproape 50 de persoane s-au adăpostit în baia unei benzinării până când a trecut haosul. Sute de case s-au transformat în câteva minute în mormane de moloz, iar maşinile şi tirurile au fost distruse. "Când am ajuns, o femeie era sub un camion. Un copil era sub camion. Fetiţa era pe partea asta şi tatăl ei ţipa de durere. Tot spunea să-l ajutăm, să-l ducem la spital".

Vezi și

Furtuna a întrerupt şi o nuntă din Oklahoma, care a avut loc în aer liber. Mai mulţi invitaţi au fost răniţi. Peste 500.000 de persoane din mai multe state au rămas ieri fără curent electric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » "Suntem în mijlocul tornadei! Ce să fac?" Fenomenul extrem a lovit trei state din SUA. Sute de case s-au transformat în câteva minute în mormane de moloz