Antena Meniu Search
x

Video Imagini apocaliptice dintr-un orăşel din SUA, făcut praf de tornadă. "Există mai multe victime"

O tornadă puternică a distrus, marţi, un mic oraş din Iowa, făcând victime şi lăsând în urmă cel puţin o duzină de răniţi, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 08:52

Dezastrul lăsat în urmă de tornadă - Captură video X

Imaginile din oraşul Greenfield arată scene de distrugere totală, cu case transformate în ruine, moloz împrăştiat peste tot şi mai multe turbine eoliene mari dărâmate, relatează news.ro.

Tornadă devastatoare în Iowa, SUA

"Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraş", a declarat sergentul Alex Dinkla, un purtător de cuvânt al poliţiei de stat din Iowa, în timpul unei conferinţe de presă organizate seara în Greenfield. "Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade", a adăugat el.

Articolul continuă după reclamă

Dinkla nu a oferit un bilanţ al morţilor, dar a spus că este posibil ca abia miercuri să poată fi furnizate cifrele. Cel puţin o duzină de persoane din Greenfield, un oraş cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, aceste persoane au trebuit să fie transferate la unităţi din oraşele învecinate.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am trăit aici toată viaţa mea. Mă rog doar ca toată lumea să fi fost în siguranţă, ca toată lumea să fie în siguranţă şi ca nimeni să nu fie rănit", a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune KCCI TV, afiliat CBS, Valerie Warrior, o locuitoare din Greenfield, care se afla în apropierea unora dintre locuinţele demolate. "A fost înfricoşător, foarte înfricoşător", a adăugat ea.

Alte înregistrări video au arătat vehicule distruse şi pagube importante la o benzinărie din Greenfield, sediul comitatului Adair, care, împreună cu comitatul Adams, care pare să fi fost cel mai afectat de furtunile din Iowa, în colţul de sud-vest al statului.

Cel puţin o persoană, o femeie din comitatul Adams, a fost listată ca fiind o victimă a furtunii, a declarat medicul legist al comitatului, Lisa Brown. Ea a vorbit cu Reuters prin telefon, dar a spus că nu poate oferi încă mai multe detalii. Guvernatorul statului Iowa, Kim Reynolds, a declarat "urgenţă în caz de dezastru" pentru 15 comitate, inclusiv Adair şi Adams, permiţând utilizarea rapidă a resurselor statului pentru a răspunde la furtună.

De asemenea, în comitatul Adams, cel puţin trei turbine eoliene înalte de aproximativ 25 de etaje au fost aproape rupte în două, iar una dintre ele a luat foc, potrivit KCCI. Acesta a precizat că alte câteva turbine eoliene au fost avariate în Adair County.

Avertismente de tornadă şi furtuni puternice

Serviciul Naţional de Meteorologie emisese marţi avertismente de tornadă şi avertismente de furtuni puternice pentru o mare parte din Iowa şi alte câteva state din Midwest, inclusiv părţi din Minnesota, şi Wisconsin.

Mai devreme în cursul zilei, serviciul meteorologic a confirmat cel puţin o tornadă deasupra oraşului Rollingstone, Minnesota.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice dintr-un orăşel din SUA, făcut praf de tornadă. "Există mai multe victime"