Antena Meniu Search
x

O supravieţuitoare a atacului armat de la un liceu din Florida s-a sinucis: "Nu a putut să uite acea zi"

O adolescentă care a supravieţuit atacului armat din februarie 2018 de la liceul Marjory Stoneman Douglas s-a sinucis la vârsta de 19 ani. 

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 13:45

O adolescentă care a supravieţuit atacului armat din februarie 2018 de la liceul Marjory Stoneman Douglas s-a sinucis la vârsta de 19 ani. 

Sydney Aiello absolvise recent liceul, dar avea grave probleme de anxietate, panică şi cu greu rezista la cursuri. Se temea teribil să fie în sala de clasă, mai ales că acolo se afla când a avut loc atacul armat

Tânăra era prietenă bună cu Meadow Pollack, unul dintre cei 17 oameni care şi-au pierdut viaţa în timpul masacrului din 14 februarie 2018. 

Conform declaraţiilor date de mama sa, Cara, Sydney şi-a pus capăt zilelor săptămâna trecută. Fusese recent diagnosticată cu stres post-traumatic şi cu sindromul „vina supravieţuitorului”. 

Îşi pierduse buna prietenă, pierduse colegi şi trecuse prin clipe de teroare îngrozitoare. În locul în care venise doar să înveţe nu s-ar fi aşteptat vreodată că avea să suporte o lecţie de groază: să supravieţuiască şi să meargă mai departe, să şteargă cu buretele toate acele amintiri şi să uite. 

Sydney nu a putut să uite şi nu a putut să şteargă cu buretele nici acea zi, nici pe prietena pe care o pierduse. La doar un an de la tragedie a hotărât să renunţe la luptă. 

Conform Unilad, mama ei a mai spus că tânăra s-a închis în ea şi nu a cerut ajutor înainte de a muri. Şi-a ascuns suferinţa şi nimeni nu a crezut că poate fi atât de sfâşietoare. Ea speră acum că povestea copilei sale îi va ajuta pe ceilalţi să înţeleagă cât de improtant este să vorbeşti despre problemele tale şi să ceri ajutor când durerea te macină. 

„Îmi rupe inima în bucăţi să aflu că am mai pierdut încă un student de la Stoneman Douglas. Sfatul meu pentru părinţi este de a pune întrebări, nu aşteptaţi” a spus şi Ryan Petty, a cărei fiică, Alaina Petty, a murit de asemenea în timpul atacului armat. 

Toţi cei care au cunoscut-o pe Sydney au avut doar cuvinte de admiraţie. Zeci de persoane şi-au arătat regretul şi au umplut paginile de socializare cu mesaje de adio. 

Atac armat la liceul Marjory Stoneman Douglas

Atacul sângeros a avut loc la liceul Marjory Stoneman Douglas, din Parkland, statul american Florida a avut loc la data de 14 februarie 2018. Un fost elev, în vârstă de 19 ani, a deschis atunci focul şi a provocat teroare. Fusese exmatriculat din motive disciplinare şi venise cu gândul de a se răzbuna. 

Imaginile masacrului au fost filmate chiar de un elev şi surprind alţi colegi de-ai acestuia speriaţi, ghemuiţi, de teama de a nu fi văzuţi. 17 persoane au fost ucise în atacul de la liceu, iar alte peste 20 au fost rănite. 12 victime au fost omorâte în liceu, 2 în fața școlii, iar una pe stradă. Alte două persoane au murit la spital, din cauza rănilor foarte grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » O supravieţuitoare a atacului armat de la un liceu din Florida s-a sinucis: "Nu a putut să uite acea zi"