Antena Meniu Search
x

Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui traducător afgan pentru că i-a ajutat pe americani: ”Ai ales această cale și moartea ta este iminentă”

Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui traducător afgan, potrivit unor scrisori obținute de CNN, în care bărbatul este acuzat că a ajutat SUA și a oferit securitate fratelui său, care a servit ca interpret al trupelor americane.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.08.2021, 22:42

Talibani înarmați într-o mașină pe strada Mehtarlam, capitala provinciei Laghman din estul Afganistanului
Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui traducător afgan pentru că i-a ajutat pe americani: ”Ai ales această cale și moartea ta este iminentă” - Sputnik / Stringer via Hepta

Scrisorile sunt doar un exemplu al modului în care talibanii amenință în mod direct afganii care au lucrat cu SUA sau pe rudele acestora, ceea ce amplifică disperarea lor de a scăpa cât mai repede din țara ocupată de talibani.

„Ai fost acuzat că i-ai ajutat pe americani”, i-au scris talibanii în prima dintre cele trei scrisori trimise unui afgan. ”De asemenea, ești acuzat că ai asigurat securitatea fratelui tău, care a fost interpret”. Prima scrisoare a talibanilor, care este scrisă de mână, îi ordonă bărbatului să se prezinte la o audiere.

Cea de-a doua scrisoare, scrisă tot de mână, reprezintă o notificare a neprezentării sale pentru audiere.

În a treia scrisoare, care este dactilografiată, talibanii îl anunță pe bărbat că, pentru că a respins avertismentele anterioare de a opri „servitutea voastră față de cruciații invadatori” și a ignorat o citație pentru a se prezenta la audiere, a fost găsit „vinovat în lipsă” și va fi condamnat la moarte.

Pe acelaşi subiect

Scrisorile au fost primite în ultimele trei luni, potrivit fostului membru al serviciului care a lucrat cu interpretul afgan. CNN nu îl identifică pe bărbatul afgan și nici pe membrii familiei sale, pentru a le proteja identitatea, pe fondul amenințărilor cu care se confruntă. 

Scrisorile, care au fost scrise în pașto și traduse în engleză pentru CNN, au sigilii care se potrivesc cu cele folosite de talibani.

„Aceste hotărâri judecătorești sunt definitive și nu veți avea dreptul să vă opuneți”, se arată în a treia scrisoare. „Ai ales această cale pentru tine și moartea ta este iminentă, dacă Dumnezeu vrea”.

Scrisorile contrazic asigurările date de purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, făcute la o conferință de presă de săptămâna trecută, când încerca să să proiecteze o imagine mai moderată asupra lumii.

"Nimeni nu va fi rănit în Afganistan", a spus atunci Mujahid. "Desigur, există o diferență uriașă între noi acum și acum 20 de ani", a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui traducător afgan pentru că i-a ajutat pe americani: ”Ai ales această cale și moartea ta este iminentă”