Antena Meniu Search
x

Talibanii merg din uşă în uşă şi mărită cu forţa fete şi de 12 ani, transformându-le în sclave sexuale pentru luptători, în regiunile nou controlate din Afganistan

Talibanii au început să meargă din uşă în uşă în zonele din Afganistan pe care au început să le controleze şi forţează fete tinere inclusiv de 12 ani să se mărite cu ei. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 11.08.2021, 18:17

Fotografie ilustrativă, cu o fată din Afganistan, refugiată într-un cort lângă Kabul
Fotografie ilustrativă, cu o fată din Afganistan, refugiată într-un cort lângă Kabul - Paula Bronstein /Getty Images

Comandanţii jihadişti au înmânat imamilor şi bătrânilor din triburi ordine să aducă liste cu fetele nemăritate cu vârste între 15 şi 45 de ani.

Dar conform unor noi informaţii fete chiar şi de 12 ani sunt transformate în sclave sexuale, după revenirea dramatică la viaţa din anii 90 sub ocuparea grupului islamist.

De asemenea, o tânără jurnalistă din Afganistan, vânată de talibani, a descris calvarul pe care îl trăiește în timp este obligată să se ascundă, pe măsură ce marile orașe din această țară cad în mâinile militanților. ”Vă rog să vă rugați pentru mine!”, spune jurnalista de 22 de ani, într-un interviu acordat The Guardian, sub protecția anonimatului.

După retragerea trupelor aliate, jihadul

Pe acelaşi subiect

Talibanii au cucerit rapid teritorii în Afganistan, începând din aprilie, după ce Joe Biden a spus că va menţine promisiunea făcută de Donald Trump şi va retrage toate trupele americane din ţară până pe 11 septembrie 2021.

Cu forţele aliate aproape plecate, jihadiştii au făcut cuceriri rapide, curăţând zonele rurale şi preluând controlul în oraşe slab apărate de guvern. 

Preşedintele Ashraf Ghani a respins iniţial ameninţarea, spunând că a retras intenţionat trupele în oraşe ce pot fi apărate mai uşor. Dar tactica se pare că a dat rateuri, iar nouă capitale regionale au căzut în mâinile islamiştilor în mai puţin de o săptămână, iar majoritatea oraşelor mari sunt sub asediu.

Femeile au ajuns "recompensă de război"

Şi în timp ce talibanii se prezintă pe scena internaţională ca reprezentând viitorul guvern legitim, spunând că au renunţat la practicile radicale din trecut, cei de la faţa locului au o altă versiune a poveştii. 

În zonele pe care islamiştii le-au cucerit, femeilor li s-a interzis să meargă la şcoli, să muncească sau să îşi părăsească locuinţele fără permis. 

Luna trecută s-a vorbit de faptul că s-au cerut liste cu femeile între 15-45 de ani, nemăritate sau văduve, care să poată fi căsătorite cu luptătorii talibani. Dar editorialistul Ruth Pollard susţine în Bloomberg că limita de vârstă a fost extinsă până la 12 ani. 

Talibanilor li se permit astfel de practici sub o interpretare strictă a Islamului care vede femeile drept "comodităţi". Asta înseamnă că după o luptă, femeile sunt văzute drept "recompensă de război" şi sunt împărţite între câştigători. "Nici măcar nu trebuie să se mărite cu ele, este doar o formă de sclavie sexuală", a adăugat un profesor de la Universitatea Americană din Afganistan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Talibanii merg din uşă în uşă şi mărită cu forţa fete şi de 12 ani, transformându-le în sclave sexuale pentru luptători, în regiunile nou controlate din Afganistan