Antena Meniu Search
x

Foto Talibanii le-au cerut afganilor liste cu ”fetele peste 15 ani și văduvele sub 45 de ani” ca să le transforme în sclave sexuale pentru jihadiști

Talibanii le-au cerut liderilor afgani din teritoriile cucerite o listă cu toate fetele de peste 15 ani și văduvele sub 45 de ani” ca să le transforme în sclave sexuale pentru jihadiști. O declarație despre care se pretinde că vine din partea talibanilor ar fi ordonat liderilor locali din Afganistan să prezinte o listă a fetelor și femeilor care se încadrează în aceste categorii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.07.2021, 15:28

Potrivit rapoartelor, talibanii promit că acestea vor fi căsătorite cu luptători au grupării și transportate în Vaziristan, Pakistan, unde vor fi convertite la Islam.

„Toți imamii și mullahii din zonele capturate ar trebui să ofere talibanilor o listă de fete peste 15 ani și văduve sub 45 de ani care să fie căsătorite cu luptători talibani”, se arată în scrisoarea scrisă, emisă în numele Comisiei culturale a talibanilor, scrie The Sun.

Acest lucru se întâmplă pe măsură ce talibanii continuă cu ofensiva sa majoră, capturând tot mai multe teritorii și forțând mii de soldați să fugă sau să se predea, pe măsură ce pun mâna pe arsenalul de arme grele ale SUA. 

Femeile din Afganistan riscă să ajungă sclave sexuale pentru jihadiști

Pe acelaşi subiect

Femeile îngrozite, care se tem de viitorul lor, fug din țara devastată de război, în timp ce militanții islamici luptă pentru a obține controlul deplin, după ce au confiscat deja  85% din Afganistan .

Întrucât grupul terorist nu dă semne că își încetinește ofensiva și continuă să preia controlul asupra orașelor din toată țara, se aplică reguli dure pentru cei care locuiesc în teritoriile capturate. Prin urmare, fumatul și bărbieritul au devenit interzise, iar femeile nu mai au voie să iasă singure din casă.

Talibanii au avertizat că oricine va fi surprins sfidând regulile va fi „tratat serios”.

Părinții afgani se tem că le vor fi luate fiicele pentru căsătorii forțate

Părinții afgani și-au exprimat deja temerile că fiicele lor vor cădea pradă în mâinile talibanilor și vor fi căsătorite forțat cu luptătorii grupării. 

„Sub controlul guvernului, am fost fericiți și cel puțin ne-am bucurat de o oarecare libertate”, a spus Haji Rozi Baig, un bătrân afgan din districtul Khwaja Bahauddin din Takhar.

"De când talibanii au preluat conducerea, ne simțim deprimați. Acasă, nu putem vorbi tare, nu putem asculta muzică și nu putem trimite femei la piața. Se întreabă despre membrii familiei. Sub-comandantul talibanilor a spus că nu trebuie să păstrăm fetele cu vârsta peste 18 ani. Că e păcat și trebuie să se căsătorească. Sunt sigur că vor veni și îmi vor lua fiicele de 23 și 24 de ani și le vor căsători cu forța", a spus bărbatul.

Talibanii cuceresc teritorii strategice în Afganistan, după plecare trupelor străine

Dacă va fi aplicată legea Sharia, femeile vor avea nevoie de permise speciale pentru a-și părăsi casele. Vor purta hijab și vor fi lăsate să meargă la școală doar dacă profesorul lor este femeie. 

Miercuri, talibanii au anunțat că au confiscat trecerea strategică a frontierei Spin Boldak de-a lungul frontierei cu Pakistanul.

Ministerul de interne a insistat că atacul a fost oprit, iar guvernul a forțat controlul - dar o sursă de securitate pakistaneză a declarat că steagul alb al talibanilor zboară deasupra orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Talibanii le-au cerut afganilor liste cu ”fetele peste 15 ani și văduvele sub 45 de ani” ca să le transforme în sclave sexuale pentru jihadiști