Galerie foto

Tatăl criminal care şi-a ucis fără milă fiica de doar opt ani, condamnat pe viaţă, găsit mort în închisoare, în Anglia

De Larisa Andreescu.
Publicat: 25.03.2021, 16:55.
Actualizat: 25.03.2021, 16:58

Fratele unui erou de la Forţele Speciale Aeriene şi vedetă de televiziune a murit în închisoare, în timp ce ispășea o condamnare pe viață pentru că şi-a înjunghiat mortal fetiţa de doar opt ani.

William şi Mylee Billingham

A ucis-o pe fetiţa fără apărare pentru a se întoarce la fosta iubită

Profimedia

Fratele lui Mark Billingham, cadru militar în Forţele Speciale Aeriene, pe numele său William, a fost găsit vineri dimineață fără viaţă, aşezat pe un scaun în interiorul celulei sale de la închisoarea HMP Birmingham. Cauza morții nu este încă cunoscută, dar anchetatorii susţin că era deja decedat înainte ca personalul închisorii să îl găsească.

În vârstă de 58 de ani, din Walsall, West Midlands, bărbatul a fost închis pe viață în octombrie 2018, după ce și-a înjunghiat mortal fiica, Mylee Billingham, în timp ce copila striga cu disperare: „Te rog tati, nu tati, opreşte-te”.

El a ucis-o pe fetiţa fără apărare pentru a se întoarce la fosta iubită, care începuse o relaţie cu o persoană de acelaşi sex. După ce starea de sănătate a deținutului s-a înrăutăţit a fost mutat din închisoarea de maximă securitate într-o altă altă aripă a unităţii, la mijlocul anului 2020, care găzduiește prizonieri fragili și vârstnici.

„A fost găsit pe un scaun, ofițerii au deschis și l-au găsit. I-a înnebunit pe oameni, el trăia o viață de lux acolo. A lucrat la serviciu ajutând la bucătărie, oferea mese colegilor deținuți” a declarat o sursă, potrivit The Sun.

O crimă pornită din dorinţa de răzbunare

Billingham a primit sentinţa maximă după ce i-a luat viaţa copilei sale pe care o poreclise „Moo”. Devenise extrem de nervos gândindu-se la noua relaţia pe care o avea fosta lui, Tracey Taundry şi se temea că nu îl va mai lăsa să-şi vadă copii. Pe 20 ianuarie 2018, bărbatul a aşteptat-o pe Tracey să vină să-i ia fata, înarmându-se cu un cuţit de bucătărie. În ce micuţa pleca, criminalul a tras-o înapoi în interiorul holului şi a început să o înjunghie, în timp ce copila urla: „Mami, mami, te rog tati, nu tati, opreşte-te”. Nu s-a oprit, întreaga lui încercare sângeroasă era un act de răzbunare împotriva fostei.

Tracey Taundry a încercat cu disperare să lovească uşa în timp ce țipa după ajutor. Era prea târziu. Cu doar 15 minute înainte de crimă, Billingham postase o fotografie pe Facebook cu fetiţa lui, în pat, zâmbind, bucurându-se de nişte felii de pizza. Nimic nu prevestea tragedia care avea să urmeze.

Copila a fost dusă de urgenţă la un spital pentru copii din Birgmingham, dar în ciuda eforturilor depuse de medici a fost declarată moartă la 23:30. În timpul audierilor, anchetatorii au dezvăluit faptul că Billingham a încercat să-şi ia viaţa în celulă, tăindu-şi ambele încheieturi cu o lamă de ras.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.