Antena Meniu Search
x

Foto "Toţi cei de la urgenţă plângem şi tremurăm". Mărturii cutremurătoare de la masacrul din şcoala din Belgrad

Mărturii de-a dreptul cutremurătoare de la masacrul de la o şcoală din Belgrad, unde un adolescent a deschis focul, miercuri, ucigând 9 persoane, 8 elevi şi un paznic şi rănind grav alţi zeci de elevi.

de Monica Palade

la 03.05.2023, 13:46

Incidentul a avut loc la școala primară „Vladislav Ribnikar” din Vračar, în jurul orei 8, miercuri dimineaţa. Băiatul de 14 ani a intrat în şcoală şi a început să tragă la întâmplare. Primul care i-a căzut victimă a fost paznicul. Apoi pe toţi cei care i-au ieşit în cale. Un profesor şi mai mulţi elevi. În panica creată, mulţi ar fi sărit pe geam ca să se salveze. Agresorul a fost prins la scurt timp după masacru.

A ucis la întâmplare

Mărturiile salvatorilor, ale părinţilor veniţi într-o fugă să vadă dacă printre morţi şi răniţi nu se află copiii lor. „Când am ajuns pe teren, am găsit opt răniți, paznicul era mort. Patru copii au fost internați în camera de urgență și se află în sala de operație, o persoană fiind în pericol. Toţi cei de la urgenţă plângem şi tremurăm”, a declarat unul din salvatori pentru „Blic”.

Fiul cântăreţei Ana Stanić mergea şi el la aceeaşi şcoală, unde a avut loc masacrul. „Sunt încă în stare de șoc, nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Suntem cu toții supărați. Fiul meu merge la acea școală, dar astăzi este al doilea schimb. Nu am nicio informație încă. Fiul meu este în clasa a cincea, iar băiatul care a împușcat este în clasa a șaptea. Nu se cunoșteau”, a mărturist artista zguduită de tragedie.

Pe acelaşi subiect

„Am auzit că băiatul a intrat în școală, l-a găsit pe paznic la ușă și l-a împușcat direct în cap. De unde a știut să tragă!?”, se întreabă unul din părinţii veniţi la locul masacrului.

Cine este autorul atacului 

„Am auzit împușcătura, niște elevi au ieșit imediat pe coridor să vadă ce se întâmplă. La început am crezut că se aude ceva afară. Toată lumea a început să țipe, a fost o panică generală, toată lumea a început să alerge, când am ieșit l-am văzut, a venit și a îndreptat pistolul spre noi toți”, a povestit unul din elevi, martor la tragedie.

Kosta ar fi furat arma tatălui său, care o deţinea legal. În rucsac, avea cinci încărcătoare pline și un rucsac plin cu cocktailuri Molotov. Presa din Serbia spune că autorul atacului armat este fiul unui medic respectat, care lucrează de ani de zile într-un spital privat din Belgrad. La rândul său, adolescentul era unul eminent, chiar „tocilar” cum îi spuneau colegii. Ar fi participat la multe competiţii şcolare, de unde ar fi obţinut premii. În plus, se pare că înainte de masacru ar fi mers la o aniversare, unde s-a comportat normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Toţi cei de la urgenţă plângem şi tremurăm". Mărturii cutremurătoare de la masacrul din şcoala din Belgrad