Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Masacru la o şcoală din Belgrad. Cel puţin 8 copii şi un paznic au fost ucişi. Un elev de 14 ani a deschis focul după ce a furat arma tatălui său

Cel puţin opt copii au fost ucişi într-un atac armat, într-o şcoală din centrul Belgradului, Serbia. A fost ucis şi paznicul şcolii, o profesoară este rănită, iar alţi elevi sunt răniţi. Nu există încă un număr exact al victimelor. Înfiorător este că focul a fost deschis de un copil de 14 ani, elev în clasa a şaptea al şcolii, care a luat arma tatălui său. A intrat în clasă şi a tras asupra asupra colegilor. Totul a durat în jur de cinci minute, timp în care elevul a tras în jur de 20 de focuri de armă. A fost arestat, iar şcoala a fost evacuată.

De Redactia Observator la 03.05.2023, 12:38

Masacru la o şcoală din Belgrad, Serbia. Un elev de 14 ani a deschis azi focul asupra colegilor la școala primară "Vladislav Ribnikar" din Vračar în jurul orei locale 8. Bilanţul oficial al victimelor nu a fost anunţat, dar presa locală vorbeşte de 8 copii şi un paznic uciși. Copilul înarmat a fost arestat.

Ministerul sârb al Afacerilor Interne a fost sesizat despre incident în jurul orei 8:40, miercuri dimineaţa, după ce s-a auzit o împușcătură la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Vračar din capitala Serbiei, Belgrad. Mai mulţi elevi ar fi fost ucişi dar numărul oficial al acestora încă nu a fost determinat, potrivit Blic. A intrat în clasă şi a tras mai întâi asupra dascălului, iar apoi asupra colegilor. Totul a durat în jur de cinci minute, timp în care elevul a tras în jur de 20 de focuri de armă. A fost arestat, iar şcoala a fost evacuată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde l-au găsit pe băiat, despre care se spune că ar fi în clasa a șaptea, stând pe un câmp cu o armă. Se pare că ar fi tras o serie de focuri în direcția colegilor săi și a membrilor personalului de securitate. Se presupune că a furat pistolul de la tatăl său.

Pe acelaşi subiect

Părinții îngroziți au ajuns la școală încercând să-și găsească copiii

O parte mare a oraşului, o zonă bogată a Belgradului, cu o serie de ambasade și muzee, a fost închisă în timp ce polițiștii gestionează situaţia. Martorii oculari spun că pe teren erau în jur de 7 ambulanțe.

Imaginile presei locale de la fața locului au arătat agitație în afara școlii, în timp ce poliția l-a îndepărtat pe suspect, al cărui cap era acoperit în timp ce ofițerii l-au condus la o mașină parcată în stradă. Împușcăturile în masă în Serbia sunt extrem de rare. Experții au avertizat însă în repetate rânduri asupra numărului de arme rămase în țară după războaiele din anii '90.

Numărul morților se ridică în prezent la un singur deces, dar există un număr de copii răniți, așa că ar putea crește în următoarele ore. Un băiat și o fată au fost transportați la spital. Condițiile lor sunt necunoscute.

"Am văzut copii ieşind alergând din şcoală, ţipând. Au venit părinţi, erau panicaţi. Pe urmă am auzit trei împuşcături", a spus pentru televiziunea de stat RTS o elevă a unui liceu alăturat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Masacru la o şcoală din Belgrad. Cel puţin 8 copii şi un paznic au fost ucişi. Un elev de 14 ani a deschis focul după ce a furat arma tatălui său