Antena Meniu Search
x

Video Câţi militari ai trupelor speciale din Occident ar fi prezenţi în Ucraina. SUA spun că găsirea "cârtiţei" care a provocat scurgerea de informaţii ar dura luni bune

Zeci de militari ai trupelor speciale aliate, mai ales britanici, sunt prezenţi în Ucraina, potrivit documentelor scurse de la Pentagon. Informaţiile Departamentului Apărării din SUA mai arată că Serbia ar fi abandonat prietenia cu Rusia şi ar fi acceptat să trimită arme la Kiev. Ancheta pentru găsirea unei "cârtiţe" ar putea dura luni bune, după ce presa de la Washington a scris că 1.000 de oameni ar avea acces la aceste fişiere secrete.

de Redactia Observator

la 12.04.2023, 20:36

Vezi și

Numărul militarilor străini din Ucraina este de 97, potrivit documentelor secrete apărute pe internet. Marea Britanie are 50 de soldaţi, Statele Unite ar fi trimis 14, iar Franţa, 15. Nu se ştie dacă au doar rol de pregătire sau participă chiar la misiuni. Informaţiile nu sunt o surpriză, susţine Kremlinul. Alte documente se referă şi la ţările care nu se implică în ajutorarea Ucrainei. După ce a refuzat să impună sancţiuni Rusiei, Serbia a fost de acord să furnizeze arme Kievului sau le-ar fi trimis deja. Iar Austria şi Malta au spus "nu" tuturor cererilor de ajutor ale lui Zelenski. Potrivit CIA-ului, scurgerea de informaţii este una dintre marile provocări actuale pentru Statele Unite.  

Parlamentul Rusiei a aprobat în premieră mobilizarea recruţilor şi a rezerviştilor pe cale electronică

"Vom continua să investigăm și nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă până când nu vom găsi sursa și amploarea (scurgerii de informaţii - n.red.)", a declarat Lloyd Austin, secretarul american al Apărării. Analizele scurse arată şi că americanii se îndoiesc de şansele de reuşită ale contraofensivei Ucrainei. Zelenski nu poate strânge îndeajuns de mulţi oameni, iar apărarea anti-aeriană va rămâne fără muniţie până la finalul lunii mai. Motiv pentru care războiul se va lungi.

"Analiza noastră în acest moment este că Putin nu este gata pentru negocieri serioase. Progresul ucrainenilor pe câmpul de luptă va aduce, probabil, perspectiva unor negocieri serioase", a declarat William Burns, directorul CIA. Ca să compenseze eşecurile pe câmpul de luptă, Parlamentul Rusiei a aprobat în premieră mobilizarea recruţilor şi a rezerviştilor pe cale electronică. La Kiev, trupele lui Putin sunt acuzate că imită teroriştii ISIS. Două clipuri video care circulă în mediul online arată decapitarea unor soldaţi ucraineni. "Sunt bestii", a acuzat Volodimir Zelenski, în timp ce Kremlinul a spus că trebuie verificată autenticitatea imaginilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Câţi militari ai trupelor speciale din Occident ar fi prezenţi în Ucraina. SUA spun că găsirea "cârtiţei" care a provocat scurgerea de informaţii ar dura luni bune