Antena Meniu Search
x

Video Tragedia din Murcia. Coşmarul trăit de supravieţuitori: "S-a întâmplat mai repede decât ne aşteptam". Cluburile arse funcţionau fără avize

Furie în Spania după cel mai grav incendiu din ultimii 30 de ani. Clubul în care a avut loc tragedia soldată cu 13 decese era deschis deşi nu mai avea avize de 18 luni. Rudele celor morţi au publicat mesaje emoţionante primite de la victimele care vedeau cum flăcările se apropie. 

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 21:12

Vezi și

"Mamă, te iubesc! O să murim. Te iubesc!"

Acesta este mesajul sfâşietor primit de doi părinţi de la fiica lor, aflată în clubul morţii. De duminică, ei îşi caută copilul. Incendiul a pornit la şase dimineaţa, în clubul Fonda Milagros, iar de acolo s-a extins la alte două localuri lipite de el - Teatre şi Golden. Cei care au scăpat au povestit coşmarul trăit. 

Supravieţuitor: Flăcările s-au răspândit prin conductele de are condiţionat. Totul s-a întâmplat mai repede decât ne aşteptam. Mulţi am ieşit, dar au rămas oameni blocaţi în interior. 

Fonda şi Teatre funcţionau fără avize din 2020

Pe acelaşi subiect

Lista victimelor cuprinde un tânăr care îşi sărbătorea ziua de naştere şi un cuplu căsătorit, care ieşise în oraş pentru o noapte de distracţie. Doar cinci cadavre au fost identificate. Poliţia din Murcia a prelevat probe ADN de la rude pentru a afla identitatea celorlalte. Operaţiunea va mai dura însă câteva zile. Nici cauza tragediei nu e cunoscută. Clubul stă să cadă după ce a fost mistuit de flăcări, iar pompierii încă nu pot intra pentru investigaţie. Se ştie însă sigur că Fonda şi Teatre funcţionau fără avize. Mai mult, în ianuarie 2020 primiseră ordin să îşi înceteze activitatea. 

Jose Ballesta, primar Murcia: Să nu aveţi dubii. Indiferent cine este (vinovat), indiferent cine cade şi cât costă, totul se va lămuri, cu toate consecinţele posibile. 

Cele mai multe victime erau din Columbia, Nicaragua şi Ecuador

O persoană rămâne încă dispărută după incendiu, potrivit autorităţilor. Cele mai multe victime erau din Columbia, Nicaragua şi Ecuador. În regiunea Murcia, azi a fost prima zi din cele trei de doliu anunţate de autorităţi. Barurile au rămas şi ele închise, iar un moment de reculegere a fost ţinut pentru victime. 

Ultimul incendiu major de acest gen în Spania a avut loc în 1990, în Zaragoza. 43 de oameni şi-au pierdut vieţile atunci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Tragedia din Murcia. Coşmarul trăit de supravieţuitori: "S-a întâmplat mai repede decât ne aşteptam". Cluburile arse funcţionau fără avize