Antena Meniu Search
x

Foto "Adică urmează un accident teribil?" Tragedia din Seul putea fi evitată. Poliţiştii din Coreea de Sud, alertaţi cu 3 ore înaintea busculadei mortale

Peste 150 de oameni care veniseră să petreacă de Halloween în Itaewon, o zonă celebră din capitala Coreei de Sud, au murit călcaţi în picioare. Alte zeci de persoane au fost rănite, iar peste 4.000 sunt date dispărute de sâmbătă seară, când pe aleea îngustă din Seul s-a dezlănţuit Iadul. Bilanţul este unul negru, iar cifrele ar putea creşte în orele următoare. Este o tragedie cumplită, care ar fi putut fi evitată. Primul apel la numărul de urgenţă a fost înregistrat cu ore întregi înaintea busculadei mortale.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 16:56

Ora 18:34, Seul, Coreea de Sud. Este momentul în care tragedia petrecută sâmbătă seară, la petrecerea de Halloween din Itaewon, putea fi evitată. Atunci a fost înregistrat primul apel la numărul de urgenţă din ţara asiatică, un cetăţean semnalând că există deja probleme pe aleea îngustă, plină deja până la reuz. Solicitarea a fost făcută cu câteva ore înaintea busculadei în care, potrivit celui mai recent bilanţ provizoriu, au murit 154 de oameni. 

Primul apel la numărul de urgenţă, înaintea tragediei din Seul

"Aleea este acum un loc extrem de periculos, lumea vine din ambele sensuri şi se blochează la mijloc, nimeni nu mai poate înainta. Vom fi zdrobiţi. Abia am reuşit să mă strecor afară din mulţime, este mult prea aglomearat. Cred că trebuie să ţineţi lucrurile sub control", a spus apelantul, conform BBC. Ofiţerul de poliţie l-a întrebat la ce se referă: "Adică se ciocnesc şi cad, iar apoi va urma un accident teribil?" Răspunsul a fost unul afirmativ, fără nicio ezitare: "Da. Îmi dă fiori!"

A fost doar primul din cele 10 apeluri disperate, prin care oamenii din Seul le-au cerut timp de trei ore autorităţilor să intervină. În urma tragediei, Poliţia a fost aspru criticată pentru intervenţia inadecvată la faţa locului. O serie de dovezi, precum şi expertiza specialiştilor şi declaraţiile unora dintre politicieni arată cu degetul spre vinovaţi. Oficialii locali şi forţele de ordine nu ar fi fost pregătite să facă faţpă unei astfel de situaţii-limită, care a răpit vieţi şi a îndoliat numeroase familii.

Rudele celor morți în busculadă vin să recupereze obiectele personale

Acum, Coreea de Sud îşi plânge victimele. Centrul sportiv Wonhyoro, în care de obicei se organizau meciuri de volei, a fost locul unde salvatorii au adus cadavrele, imediat după dezastru din Seul. Acum, acesta a fost transformat într-o sală în care supraviețuitorii busculadei de la petrecerea de Halloween din Seul și familiile victimelor pot recupera obiectele care le-au aparținut lor sau persoanelor dragi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Adică urmează un accident teribil?" Tragedia din Seul putea fi evitată. Poliţiştii din Coreea de Sud, alertaţi cu 3 ore înaintea busculadei mortale