Antena Meniu Search
x

Update! Tragedie în Franţa: 42 de morţi, în urma coliziunii dintre un autocar şi un camion

Cel puţin 42 de persoane au murit într-un grav accident rutier la Gironde, în sud-vestul Franţei, unde un autocar şi un camion au intrat în coliziune frontală şi au luat foc

Cel puţin 42 de persoane au murit într-un grav accident rutier la Gironde, în sud-vestul Franţei, unde un autocar şi un camion au intrat în coliziune frontală şi au luat foc

UPDATE 12:40 'Am văzut un nor de fum', accidentul s-a produs 'într-un viraj', un loc periculos numit 'Fântâna vulpii', a declarat un locuitor din apropiere, Yvette Seguy, pe postul de televiziune i-Télé.

Președintele francez Francois Hollande, aflat în vizită oficială la Atena, a declarat că 'guvernul francez este total mobilizat' pentru a gestiona urmările tragediei.

Premierul Manuel Valls, precum și miniștrii de interne și al transporturilor, Bernard Cazeneuve și Alain Vidalies urmau să se deplaseze la fața locului.

Pe Twitter, Manuel Valls și-a exprimat 'emoția pentru acest bilanț foarte dur' și a asigurat de 'compasiunea și susținerea sa familiile victimelor'.

Nu este exclus ca șeful statului, care și-a exprimat și el 'tristețea' după 'acest teribil accident', să se deplaseze și el la fața locului după călătoria în Grecia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, patru persoane sunt 'foarte grav rănite', două cu arsuri și două cu traumatisme craniene. 'Bilanțul morților ar putea încă să crească', a declarat el.

'Salvatorii se confruntă cu o situație în mod special dificilă', a precizat purtătorul de cuvânt. Mai multe zone, printre care și un teren de sport, au fost rechiziționate de autorități pentru a facilita operațiunile.

În total, trei persoane au scăpat nevătămate.

___________________________________________________________

Accidentul a avut loc către ora locală 7.30 (8.30, ora României), la Puisseguin, în apropiere de Libourne, pe drumul departamental 123.

Cele două vehicule s-au încastrat unul în celălalt din cauza impactului. Potrivit unui localnic intervievat de canalul de televiziune I-tele, accidentul s-a produs într-o curbă extrem de periculoasă.

Opt persoane au reuşit să fugă din autocarul în flăcări. Potrivit le Parisien, cinci dintre ele s-ar afla în stare foarte gravă. Salvatori au anunţat anterior că există cinci supravieţuitori.

Aproximativ 60 de pompieri au fost mobilizaţi la intervenţie. "Guvernul este total mobilizat pentru această tragedie", a declarat preşedintele francez François Hollande, aflat într-o vizită în Grecia.

Pasagerii erau persoane de vârsta a treia care plecau într-o călătorie. Ei au plecat din comuna Petit-Palais la Dordogne.

Camionul transporta lemne.

Accidentul este cel mai grav pe șoselele din Franța începând din 1982.

CITEŞTE ŞI Sâmbăta Neagră, o zi de neuitat pentru francezi! 53 de morţi, dintre care 46 COPII

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Update! Tragedie în Franţa: 42 de morţi, în urma coliziunii dintre un autocar şi un camion