Antena Meniu Search
x

Tragedie pe o pârtie de schi din Franţa. O fetiţă de cinci ani a fost omorâtă de un schior cu experienţă

Un schior francez care a ucis o fetiță britanică de cinci ani după ce s-a izbit de ea într-o stațiune din Alpi a fost acuzat de omor din culpă.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 21:07

Fetiţa de cinci ani a murit în drum spre spital
Fetiţa de cinci ani a murit în drum spre spital - Shutterstock

Procurorii din orașul Bonneville au declarat că accidentul a fost cauzat de viteza excesivă a schiorului cu experiență și au acuzat un localnic de 40 de ani pentru omor din culpă luni seara, după ce a fost deschisă o anchetă în dimineaţa accidentului. Incidentul a avut loc în timp ce fata învăța să schieze , sâmbătă dimineața, în Flaine, la nord-vest de Chamonix, scrie The Guardian.

Procurorul a declarat pentru ziarului local Le Dauphiné: „Acesta este un om total necunoscut autorităților judiciare, care în mod evident este și el devastat de accident”. Luni dimineață a avut loc și autopsia pentru a stabili cauza exactă a morții. Rețeaua TV locală France 3 Regions a spus că rapoartele inițiale sugerau „un șoc foarte violent” și că rezultatele vor fi transmise judecătorului. Schiorul riscă până la trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro, a relatat presa franceză.

Tragedie pe pârtia de schi

Fata grav rănită a murit la bordul unui elicopter care o ducea de urgență la spital, în ciuda încercării de resuscitare. Ea participase la o lecție organizată de Școala Franceză de Schi (ESF) împreună cu alți patru copii.

Procurorul Bonneville a declarat pentru France Bleu că copilul se afla la fileu în spatele grupului și era pe punctul de a vira la dreapta când a fost lovită „foarte violent” de un schior sosit cu viteză mare care a încercat fără succes să o evite. Accidentul ar fi avut loc la marginea pârtiei pe vreme senină. Bărbatul, pompier voluntar, a încercat să acorde primul ajutor fetei imediat după accident, cu asistența unui medic local. Instructorul de schi, care a fost audiat ca martor, nu a fost considerat vinovat în niciun fel, a spus Le Dauphiné.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Tragedie pe o pârtie de schi din Franţa. O fetiţă de cinci ani a fost omorâtă de un schior cu experienţă