Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trump dă vina pe Biden și pe Kamala Harris pentru cea de a doua tentativă de asasinat: "A crezut în retorica lor și a acționat în baza ei"

Fostul președinte Donald Trump a declarat luni că bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze în timp ce juca golf duminică a fost motivat de „retorica” președintelui Biden și a vicepreședintelui Kamala Harris.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 18:56

Trump dă vina pe Biden și pe Kamala Harris pentru cea de a doua tentativă de asasinat Trump dă vina pe Biden și pe Kamala Harris pentru cea de a doua tentativă de asasinat - Profimedia

„El a crezut în retorica lui Biden și Harris și a acționat în baza ei. Retorica lor face ca eu să fiu împușcat, când eu sunt cel care va salva țara și ei sunt cei care distrug țara – atât din interior, cât și din exterior”, a declarat Trump pentru Fox News.

Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, a fost descoperit ascuns în tufișuri lângă terenul de golf al lui Trump din Florida. Autoritățile au descoperit o pușcă tactică, un lunetă și o cameră GoPro.

„Aceștia sunt oameni care vor să ne distrugă țara. Se numește inamicul din interior. Ei sunt adevărata amenințare”, a spus Trump despre Biden și Harris. 

Articolul continuă după reclamă

Trump dă vina pe Biden și Kamala Harris pentru a doua tentativă de asasinat

Pe acelaşi subiect

Ryan Wesley Routh posta pe rețelele de socializare cu privire la politică și la evenimentele curente, criticându-l uneori pe fostul președinte. Ryan Wesley Routh, pe care autoritățile îl suspectează că plănuia să îl atace pe fostul președinte în timp ce acesta juca golf, a postat comentarii pe un cont X legat de el făcând referire la tentativa de asasinat asupra lui Trump din iulie.

Routh i-a etichetat pe președintele Joe Biden și pe vicepreședintele Kamala Harris, în postări separate, încurajându-i să îi viziteze pe cei răniți la miting. "Tu și Biden ar trebui să-i vizitați pe răniții din spital de la mitingul lui Trump și să participați la funeraliile pompierului ucis. Trump nu va face niciodată nimic pentru ei", a scris el într-o postare adresată lui Harris.

Într-o postare din aprilie pe X, etichetând contul de președinte al lui Biden, el a scris că echipa lui Biden ar trebui să fie: "numită ceva de genul KADAF. Păstrați America democratică și liberă. Cea a lui Trumps ar trebui să fie MASA ... să-i facă pe americani sclavi din nou stăpâni. DEMOCRAȚIA este pe buletinul de vot și nu putem pierde".

De asemenea, Ryan Wesley Routh, el și-a exprimat sprijinul puternic pentru Ucraina în zeci de postări pe X în 2022, spunând că este dispus să moară în luptă și că "trebuie să ardem Kremlinul până la temelii". "Sunt dispus să zbor la Cracovia și să merg la granița Ucrainei pentru a mă oferi voluntar, pentru a lupta și pentru a muri... Pot fi un exemplu că trebuie să învingem", a spus Routh într-o postare pe X în martie 2022.

Routh și-a folosit apoi contul personal de Facebook anul trecut pentru a încuraja străinii să lupte în război. El a încercat să înroleze recruți afgani într-o avalanșă de postări, începând din octombrie 2023, prezentându-se ca o legătură neoficială pentru guvernul ucrainean.

„Soldați afgani - Ucraina este oarecum interesată de 3.000 de soldați, așa că am nevoie ca fiecare soldat care are pașaport să-mi trimită o copie a pașaportului său pentru a-l trimite în Ucraina”, a scris el într-o astfel de postare, care a fost publicată în engleză și pașto (limbă vorbită în special în Afganistan).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Trump dă vina pe Biden și pe Kamala Harris pentru cea de a doua tentativă de asasinat: "A crezut în retorica lor și a acționat în baza ei"