Antena Meniu Search
x

Trump s-a lăudat ani de zile că deţine informaţii compromiţătoare despre viaţa amoroasă a lui Macron - Rolling Stone

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a lăudat ani de zile apropiaţilor săi că ”deţine informaţii compromiţătoare” despre viaţa amoroasă a preşedintelui francez Emmanuel Macron, adunate din briefing-uri, relatează Politico, care citează Rolling Stone.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 17:52

Trump s-a lăudat ani de zile că deţine informaţii compromiţătoare despre viaţa amoroasă a lui Macron - Rolling Stone
Trump s-a lăudat ani de zile că deţine informaţii compromiţătoare despre viaţa amoroasă a lui Macron - Rolling Stone - Profimedia

Subiectul a revenit în centrul atenţiei în urma percheziţiei organizate de FBI la proprietatea lui Donald Trump din Mar-a-Lago, în timpul căreia autorităţile au ridicat documente secrete, inclusiv unul intitulat ”informaţii despre: Preşedintele Franţei”.  Nu se ştie dacă documentul în cauză conţinea detalii despre viaţa personală a lui Macron.

De asemenea, Rolling Stone nu a confirmat dacă informaţiile cu privire la Macron sunt clasificate sau au fost furnizate de serviciile secrete americane. Cu toate acestea, Rolling Stone a precizat că ”simpla dezvăluire a existenţei (documentului) a declanşat o criză transatlantică”.

Oficialii francezi şi americani încearcă în prezent să clarifice ce ştie Trump despre Macron şi guvernul Franţei şi să constate dacă a existat o încălcare semnificativă a securităţii naţionale, a relatat Rolling Stone, citând ”alte două surse familiare cu situaţia”. În schimb, guvernul francez nu a emis nicio declaraţie oficială în acest sens. ”Nu vom comenta procedurile judiciare dintr-o ţară străină - în acest caz, Statele Unite”, a spus un oficial de la Palatul Elysée.

Faima lui Donald Trump a luat amploare în SUA după ce acesta a pretins că deţine informaţii cu privire la certificatul de naştere al lui Barack Obama. Ulterior, odată ajuns președinte, Trump a promis în mod regulat - promisiuni care nu s-au concretizat niciodată - că deţine informaţii compromiţătoare despre duşmanii săi. De pildă, Trump a susţinut că Obama i-a plasat sisteme de interceptare în Trump Tower din New York.

De asemenea, el a vorbit în mod constant despre conflicte fie exagerate, fie inexistente, care vizau persoane importante, precum fostul director FBI James Comey sau Robert Mueller, care a condus ancheta cu privire la legăturile dintre campania lui Trump şi Rusia. Ulterior, Trump a fost chiar pus sub acuzare din cauză că ar fi blocat ajutorul militar oferit Ucrainei pentru a-l convinge pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să îl ancheteze pe fiul candidatului la preşedinţie, Joe Biden.

Trump şi Macron au avut o relaţie tensionată în timpul mandatului fostului preşedinte american. Deşi relaţiile dintre cei doi s-au îmbunătăţit treptat, viziunile lor au rămas opuse pe mai multe teme, inclusiv politica NATO şi izolaţionismul lui Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Trump s-a lăudat ani de zile că deţine informaţii compromiţătoare despre viaţa amoroasă a lui Macron - Rolling Stone