Antena Meniu Search
x

Galerie foto Turcia, lovită de inundaţii şi furtuni puternice. Patru oameni au murit, iar alţi patru sunt daţi dispăruţi. Metroul din Istanbul, inundat

Patru persoane au decedat în urma inundaţiilor care au măturat Turcia, provocate de ploile torenţiale din sud-estul Europei. În Istanbul, au murit două persoane, iar într-un camping din provincia Kirklareli, în apropiere de graniţa cu Bulgaria, alţi doi oameni au fost găsiţi decedaţi şi patru sunt daţi dispăruţi.

Turcia este devastată de cele mai mari inundaţii din ultimii ani. Două persoane au decedat în Istanbul, acolo unde furtuna a inundat o staţie de metrou, iar alte două persoane au fost găsite moarte într-un camping din oraşul Kirklareli, relatează news.ro.

Patru persoane au decedat în urma inundaţiilor care au pus stăpânire pe Turcia

În Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, ploile abundente au inundat străzile şi casele din două cartiere, provocând moartea a cel puţin două persoane, potrivit unui comunicat al biroului guvernatorului.

Mai multe persoane au fost salvate după ce au rămas blocate în interiorul unei biblioteci, în timp ce unele staţii de metrou au fost închise. Cel puţin una a fost inundată.

Pe acelaşi subiect

Guvernatorul Istanbulului, Davut Gul, i-a îndemnat pe oameni să rămână acasă.

Imaginile de pe reţelele de socializare arată maşini şi tarabe stradale luate de ape. Serviciile de urgenţă au raportat, de asemenea, doi morţi şi patru dispăruţi în provincia Kirklareli, din nord-vestul ţării. Ali Yerlikaya, ministrul turc de interne, a declarat că 12 persoane erau într-un camping din Kirklareli, în apropiere de graniţa cu Bulgaria, când acesta a fost măturat de ape.

Echipele de căutare au localizat două cadavre, a declarat el pe platforma X. "Eforturile de căutare şi salvare a celor (patru) dispăruţi continuă neîntrerupt", a adăugat el.

Imagini difuzate de televiziuni au arătat salvatori care transportau o fetiţă şi un adult în siguranţă din apele care ajungeau până la brâu în unele zone. De asemenea, ploile au avariat şi au forţat închiderea unui drum principal, a relatat Habertürk TV.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii fără precedent în sud-estul Europei şi distrugeri pe scară largă, determinând evacuări atât în zonele rezidenţiale, cât şi în cele turistice.

Inundaţiile s-au abătut marţi asupra Greciei, Turciei şi Bulgariei, declanşând inundaţii care au provocat moartea a cel puţin şapte persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Turcia, lovită de inundaţii şi furtuni puternice. Patru oameni au murit, iar alţi patru sunt daţi dispăruţi. Metroul din Istanbul, inundat