Antena Meniu Search
x

Video "În 20 de minute apa deja avea jumătate de metru". Drama românilor blocaţi cu maşinile pe străzile din Grecia, după o furtună care a adus apă cât pentru un an

Furtuni apocaliptice scurtează brutal vacanţele românilor aflaţi în Grecia şi Bugaria. Ciclonul Daniel a adus în 24 de ore ploi cât pentru un an întreg. Oraşul Volos a fost acoperit de ape. Zeci de români au fost prinşi în mijlocul puhoaielor şi abia au scăpat cu viaţă. 

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 20:50

Vezi și

După 10 ore de ploaie, cu un debit record de 645 litri pe metru pătrat, viitura care se îndreaptă spre Volos arată ca o cascadă. Potopul din centrul Greciei a adus mai multă apă decât într-un an întreg. Un bărbat a murit strivit de pereţii casei care s-au prăbuşit peste el. Altul este dat dispărut, dar şansele să fie în viaţă sunt mici. 

Puhoaiele care au ajuns în oraş au dărâmat poduri şi au luat pe sus maşini de câteva tone. 

Zeci de români, acaparaţi de şuvoaiele de apă

50 de români au fost prinşi în mijlocul viiturilor. Făceau un tur în Grecia cu automobile retro când au primit avertizarea de furtun pe telefon.

Pe acelaşi subiect

Dumitru Chira, preşedinte Retromobil Club Constanța: Am luat-o un pic în râs, iniţial, după care vreau să vă zic că în circa 20 de minute apa deja avea jumătate de metru pe stradă.

Românii sunt teferi, dar au trecut prin emoţii mari. Maşinile de colecţie, în valoare de zeci de mii de euro, au fost în pericol să fie distruse de şuvoaie. 

Dumitru Chira, preşedinte Retromobil Club Constanța: Noi am avut maşinile în apă. Foarte multe maşini am avut şi în parcarea subterană. Este inundată, la ora actuală, până la tavan.

Ca să nu ajungă victime, şoferii nu mai au voie pe străzile din centrul oraşului devastat de inundaţii. Disperat în mijlocul apelor, primarul din Volos i-a oprit nervos pe cei care încalcau ordinul.

Avertizare pentru cetăţenii români

Avertizarea cod roşu din Grecia a fost prelungită pentru următoarele două zile. În 48 de ore s-ar putea aduna peste o mie de litri de apă pe metru pătrat. Ministerul de Externe avertizează cetăţenii români să ocolească în acest interval partea centrală a Greciei, plus insulele Sporade, Evia şi Peloponez şi ele afectate de furtuni.

Ploile şi viiturile au lovit şi staţiunile bulgăreşti din sud-estul ţării. Mai multe maşini au fost târâte de viituri şi aruncate în mare. Într-o localitate de lângă Burgas a fost declarată stare de dezastru, iar localnicii, avertizaţi să fie pregătiţi să fugă din calea apelor dezlănţuite. Necazurile sunt provocate de furtuna Daniel, care se îndepărtează, însă, de România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "În 20 de minute apa deja avea jumătate de metru". Drama românilor blocaţi cu maşinile pe străzile din Grecia, după o furtună care a adus apă cât pentru un an