Antena Meniu Search
x

Turnul Eiffel din Paris va fi înconjurat de un zid din sticlă antiglonţ pentru prevenirea atacurilor teroriste

Primăria oraşului Paris a anunţat că a început lucrările pentru zidul de sticlă antiglonţ care va înconjura Turnul Eiffel, ca măsură de securitate împotriva ameninţărilor teroriste, relatează site-ul thelocal.fr.

Primăria oraşului Paris a anunţat că a început lucrările pentru zidul de sticlă antiglonţ care va înconjura Turnul Eiffel, ca măsură de securitate împotriva ameninţărilor teroriste, relatează site-ul thelocal.fr.

Jean-Francois Martins, viceprimar al Parisului responsabil pentru turism şi sport, a precizat că lucrarea va costa aproximativ 30 de milioane de euro şi va fi finalizată în maximum nouă luni.

Zidul de sticlă va fi înalt de 3,24 metri şi gros de şapte centimetri.

Renovările "nu vor perturba în niciun fel sosirea vizitatorilor", iar accesul la faţada Turnului Eiffel va rămâne gratuit, după efectuarea controalelor de securitate, a mai spus Martins.

Pe acelaşi subiect

10.000 tone de metal pentru construcţia turnului

Turnul Eiffel a fost inaugurat la 31 martie 1889 și deschis pentru public la 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oțel pudlat⁠(en), folosind două milioane și jumătate de nituri. Luând în considerare standardele de siguranță din acel moment, este remarcabil faptul că un singur muncitor a murit la construcția turnului, și anume în timpul instalării lifturilor, scrie wikipedia.org.

Lifturile originale funcționau cu ajutorul unui sistem hidraulic, pe când lifturile actuale sunt electrice.

Turnul are 300 m înălțime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, și o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit era cea mai înaltă clădire din lume. Întreținerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Turnul Eiffel din Paris va fi înconjurat de un zid din sticlă antiglonţ pentru prevenirea atacurilor teroriste