Antena Meniu Search
x

Video Ucraina a atacat cu drone un depozit uriaş de combustibil din Crimeea. Rusia ar putea rămâne fără o forţă importantă pe front: Wagner s-ar putea desfiinţa

Un atac cu drone ucrainene a distrus un depozit uriaş de combustibil în Peninsula Crimeea, ocupată de ruşi. A fost răspunsul Kievului după valul de rachete lansate ieri de Kremlin, care au ucis 25 de oameni, printre care şase copii. O altă veste proastă pentru Putin a venit de la şeful mercenarilor Wagner, care a spus că gruparea se va desfiinţa în curând.

de Redactia Observator

la 29.04.2023, 20:44

Vezi și

Atacul a avut loc în timpul nopţii şi a vizat un depozit de combustibil din Sevastopol. Imediat, flăcările s-au întins pe o mie de metri pătraţi, iar pompierii s-au luptat cu ele până la miezul zilei. Guvernatorul regiunii a dat vina pe două drone, care au lovit cele 10 rezervoare, cu o capacitate totală de 40.000 de tone.

Alte patru aparate de zbor au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Răspunsul Ucrainei a avut loc la câteva ore după ce mai multe rachete au lovit oraşele Uman şi Dnipro şi au ucis zeci de oameni, printre care şi cinci copii. "Un atac asupra oraşului Uman, un oraş care este foarte paşnic şi cunoscut în întreaga lume pentru primirea şi găzduirea a zeci de mii de pelerini hasidici în fiecare an. Numai o minte malefică absolută poate comite o asemenea teroare asupra Ucrainei", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Zelenski a postat imagini şi cu alte distrugeri provocate de ruşi. Preşedintele ucrainean spune că 90% din oraşul Mariupol nu mai există. Situaţia este similară în Bahmut, acolo unde mercenarii Wagner au pus la pământ aproape toate clădirile. Şeful grupării cere însă ajutor rapid din partea Kremlinului. "În privinţa nevoii de muniţie pentru front, adică ceea ce vrem noi... În momentul de faţă, ne apropiem de momentul în care o să punem lacătul pe uşă", a declarat Evgheni Prigojin, şeful Wagner. Tensiuni sunt şi la Varşovia, acolo unde primăria a confiscat o clădire folosită de Ambasada Rusă pe post de şcoală. Şeful misiunii diplomatice a Moscovei a protestat imediat, pe motiv că măsura contravine Convenţiei de la Viena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucraina a atacat cu drone un depozit uriaş de combustibil din Crimeea. Rusia ar putea rămâne fără o forţă importantă pe front: Wagner s-ar putea desfiinţa