Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ucraina a încercat să deschidă un nou front în Rusia şi a atacat Belgorodul. Ruşii spun că "blitzkrieg-ul" a fost respins rapid

Război în Ucraina. Rusia a atacat Ucraina pentru a doua zi la rând, cu zeci de drone şi rachete balistice şi 5 oameni şi-au pierdut viaţa. Casa Albă i-a promis lui Volodimir Zelenski că va trimite mai multe sisteme de apărare antiaeriană, însă oficialul vrea mai mult: să răspundă pe măsură ruşilor cu primele rachete balistice de producţie locală. Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Aotmică anunţă că riscul unui incident nuclear la centrala din Kursk este unul foarte ridicat.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 20:33

Sunt urmările devastatoare asle atacului rus. O ploaie de 10 rachete balistice Kinjal şi 81 de drone Shahed de producţie iraniană s-a abătut asupra Ucrainei. Doar jumătate dintre proiectile au fost doborâte de apărarea antiaeriană. La Krivoi Rog, o rachetă a lovit un hotel plin de turişti. Pompierii i-au căutat ore-n şir, cu ajutorul câinilor special antrenaţi, pe cei prinşi sub dărâmături. Cel puţin 2 oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi. Căutări contracronometru au loc şi în regiunea Zaporojie, unde 7 case au fost lovite de resturile dronelor doborâte de sistemul de apărare antiaeriană.

Trupele Kievului încearcă să deschidă un nou front şi au atacat Belgorod

Aflat pentru a doua zi la rând în bătaia focului, Kievul a fost vizat de trei valuri de atacuri de la primele ore ale dimineţii. Infrastructura energetică a fost puternic avariată, iar străzile au fost luminate doar de farurile maşinilor. Ivan Plachkov, fostul ministru al Energiei, crede că penele de curent vor continua încă două săptămâni. Noul val de atacuri vine la doar o zi după ce Rusia a lansat cel mai mare asalt coordonat de la începutul războiului, cu peste 100 de drone şi 100 rachete. O analiză a publicaţiei Forbes arată că Putin a cheltuit suma uriaşă de 1 miliard de euro pentru un singur atac. Casa Albă i-a promis Kievului că va trimite echipamentul necesar pentru apărare.

Vezi și

"Vom continua să conducem coaliţia de peste 50 de state şi vom trimite echipament militar Ucrainei. Asta include, bineînţeles, sisteme de apărare antiaeriană şi interceptoare. Ele sunt critice ca Ucraina să se apere împotriva acestor atacuri", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională. Preşedintele Zelenski îşi doreşte mai mult, spun mai multe surse ale publicaţiei Politico. Oficialul va prezenta în faţa Pentagonului o listă cu principalele puncte aflate adânc în teritoriul Rusiei pe care ar vrea să le lovească. Asaltul ar urma să fie realizat, spune Zelenski, cu arme occidentale şi cu primele rachete balistice de producţie proprie.

În replică, trupele Kievului încearcă să deschidă un nou front şi au atacat frontiera spre regiunea rusă Belgorod, aflată în imediata apropiere a regiunii Kursk. Moscova spune că atacul fulger al ucrainenilor a fost respins. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Ucraina a încercat să deschidă un nou front în Rusia şi a atacat Belgorodul. Ruşii spun că "blitzkrieg-ul" a fost respins rapid