Antena Meniu Search
x

Ucraina acuză Belarus că îşi pune la dispoziţie teritoriul pentru amplasarea de rachete de către forţele ruse

Guvernul ucrainean a denunţat vineri faptul că teritoriul Belarusului este folosit de către Rusia pentru a amplasa şi acumula sisteme de rachete, potrivit unor declaraţii ale ministrului adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, într-o intervenţie televizată, citată de agenţia de ştiri Ukrinform.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 13:12

Ucraina acuză Belarus că îşi pune la dispoziţie teritoriul pentru amplasarea de rachete de către forţele ruse
- Profimedia

"Forţele ruse folosesc activ teritoriul Belarusului pentru a realiza acţiuni agresive împotriva Ucraina, reamplasându-şi sistemele de rachete în regiunea Homel", a declarat oficialitatea ucraineană.

"Forţele inamice nu renunţă la planurile lor de a captura total regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat ea, referindu-se la cele două republici autoproclamate din estul Ucrainei, a cărei independenţă a fost recunoscută de Moscova înaintea declanşării invaziei asupra Ucrainei.

Forţele ruse "invadează şi regiunea Harkov şi încearcă să-şi consolideze poziţiile aici şi să-şi regrupeze trupele. Acum am observat că sistemele de rachete sunt trimise în regiunea Homel, iar duşmanul încearcă să le stocheze acolo, aparent în contextul planurilor lor de a lansa atacuri cu rachete şi de a le folosi acolo ca pe un instrument de şantaj şi intimidare", a mai spus ea.

EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când Ucraina denunţă utilizarea teritoriului belarus de către Rusia în sprijinul invaziei sale. La 23 martie, Statul Major al forţelor armate ucrainene a acuzat că echipament militar rus şi belarus este mutat în Belarus de-a lungul frontierei cu Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 37

Au trecut 37 de zile de la invazia Ucrainei, însă Occidentul este sceptic în ceea ce privește retragerea Rusiei din anumite regiuni ucrainene, a declarat președintele SUA, care s-a referit în special la zona Kievului. În acelaşi timp, Joe Biden l-a descris pe Vladimir Putin drept un om care s-a izolat de restul lumii şi care şi-ar fi pedepsit consilierii pentru eşecul din război.

Rușii încearcă să se regrupeze, să se aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas, a declarat secretarul general al NATO. Între timp, Marea Britanie și aliații săi au convenit să trimită mai multe arme letale în Ucraina. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării din Londra, care a spus că este vorba despre artilerie cu rază lungă de acțiune, muniție, vehicule blindate și arme antiaeriene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina acuză Belarus că îşi pune la dispoziţie teritoriul pentru amplasarea de rachete de către forţele ruse