Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a lovit fregata rusă Amiral Makarov, lângă Insula Şerpilor din Marea Neagră. Kremlinul neagă informaţia

Fregata rusă Amiral Makarov ar fi fost atacată şi avariată de o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptun, în apropiere de Insula Şerpilor din Marea Neagră, potrivit mai multor surse ucrainene, relatează Kiev Post. Kremlinul neagă, însă, informaţiile. 

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 20:18

Fregata rusă Amiral Marakov
Fregata rusă Amiral Marakov - Profimedia

Ucraina susţine că a lovit fregata rusă Amiral Makarov, din clasa ”Burevestnik”. Potrivit oficialilor ucraineni, citaţi de agenţia de ştiri UNIAN, nava era situată la prânz în apropiere de Insula Şerpilor, în largul Mării Negre. Platforma de ştiri militare Gruz200, o sursă de obicei verosimilă, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptun a lovit fregata rusă. Conform site-ului guvernamental Dumska, o rachetă ucraineană de tip Neptun a vizat nava, în timp ce ”un număr mare” de avioane ruseşti se învârteau deasupra ei.

Ucraina ar fi avariat fregata rusă Amiral Makarov, lângă Insula Şerpilor

Un dispozitiv de monitorizare a navelor maritime a arătat o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 în drum spre locaţia fregatei, joi, în cursul nopţii. Un site de monitorizare a forţelor aeriene a identificat o dronă de recunoaştere Global Hawk cu rază lungă de acţiune a Forţelor Aeriene ale SUA deasupra locaţiei, vineri dimineaţa, la ora locală 5.00. Nu a existat o confirmare a atacului din partea Ucrainei sau a Rusiei.

Nava rusă Amiral Makarov este de o lună în Marea Neagră

Pe acelaşi subiect

Parlamentarul ucrainean Oleksii Honciarenko a declarat într-o postare pe internet că nava de război lovită este Amiralul Makarov, o navă care se află în vestul Mării Negre de mai bine de o lună. Moskva, nava-amiral şi cea mai mare navă de război a Flotei Ruse din Marea Neagră, s-a scufundat pe 14 aprilie, după ce a fost vizată de două rachete antinavă ucrainene.

Reacţia Rusiei după "atacul" Ucrainei asupra fregatei Makarov

Kremlinul nu are nicio informație despre un presupus atac asupra unei nave de război rusești în Marea Neagră, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor. "Nu, nu avem astfel de informații", a precizat Dmitri Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a lovit fregata rusă Amiral Makarov, lângă Insula Şerpilor din Marea Neagră. Kremlinul neagă informaţia