Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii ies la ferestre şi urlă de bucurie: Unele oraşe au reuşit să restabilească alimentarea cu electricitate

Statele Unite nu ţin pasul cu cererea de arme şi muniţii din Ucraina. Un grup de specialişti militari au discutat în Camera Reprezenaţilor retragerea ajutorului militar pentru Kiev, chiar în ziua în care Zelenski a făcut încă un apel disperat. Între timp, Rusia continuă să distrugă centrale termice şi reţele electrice. În oraşele unde ucrainenii reuşesc să readucă electricitatea, oamenii izbucnesc în urale.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 18.11.2022, 21:44

Vezi și

Localnicii din Odesa au strigat de bucurie după săptămâni întregi în care penele de electricitate provocate de ruşi i-au ţinut în frig şi întuneric. Cu luminile aprinse în toate apartamentele, oamenii au ieşit la ferestre şi au urlat de fericire. 

10 milioane de ucraineni nu au, însă, acest motiv de bucurie. Odată cu prima ninsoare, ruşii au transfomat iarna într-o armă de război. Centralele electrice au fost puse la pământ, iar zeci de sonde de extracţie a gazului au fost avariate de atacuri. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Le cerem partenerilor noştri, din nou şi din nou, protecţie asupra spaţiului aerian ucrainean, ca să protejeze atât Ucraina, cât şi Europa de viitoare escaladări ale agresiunii ruseşti.

Statele Unite par să nu poată ţine ritmul. Există temeri legate de proiectilele de artilerie de 155 mm și rachetele antiaeriene Stinger.

Pe acelaşi subiect

"Devine din ce în ce mai greu. Acesta este un război care credeam că se va termina în câteva zile. Occidentul va avea o perioadă foarte dificilă pentru a satisface cerințele la acest nivel foarte înalt", a avertizat Mike Quigley, membru al Comitetului de Informații din Camera Reprezentanților.  

Bătălii dure se poartă în Donbas şi pe malul Niprului

Pe front, bătălii dure se poartă în Donbas şi pe malul Niprului. Nikopol a fost din nou ţinta bombardamentelor intense şi ai multe case au fost transformate în grămezi de moloz. Ororile războiului continuă să iasă la iveală. La marginea oraşului Herson, soldaţii ucraineni au descoperit noi camere de tortură în care ruşii îi supuneau pe localnici unor chinuri teribile. 

Localnic: Uneori ne electrocutau, alteori ne ameninţau cu pistoalele. Ne ameninţau şi că ne vor forţa să mergem pe un teren minat. 

Între timp, în Polonia creşte tensiunea în legătură cu racheta care a căzut acum două zile la graniţa cu Ucraina şi a ucis doi oameni. Sunt aşteptate rezultatele anchetei. Experţii cred că proiectilul a fost lansat de sistemul antiaerian al Ucrainei, dar şi-a ratat ţinta, iar sistemul de autodistrugere nu a funcţionat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii ies la ferestre şi urlă de bucurie: Unele oraşe au reuşit să restabilească alimentarea cu electricitate