Antena Meniu Search
x

Propaganda rusă susţine fără dovezi că MIG-ul căzut în martie în Dobrogea ar fi fost doborât de o rachetă ucraineană

Acuzație fără precedent din partea Rusiei la adresa Ucrainei. Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, susține că MIG-ul 21 LanceR, care a căzut în martie în Dobrogea, ar fi fost doborât de o rachetă ucraineană.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 22:05

Vezi și

În mesajul oficialului postat pe rețelele sociale acesta declară, totodată, că regimul de la Kiev a arătat de trei ori până acum incapacitatea NATO în fața întregii lumi.

Pe lângă doborârea avionului de luptă românesc deasupra Mării Negre, președintele Dumei face referire la drona care a zburat deaspura României, Ungariei și Croației înainte de a exploda în Zagreb și la cel mai recent eveniment, racheta care a lovit Polonia în urmă cu trei zile. 

"Regimul de la Kiev a arătat de trei ori, față de întreaga lume, incapacitatea NATO. Prima dată, când un avion militar românesc a fost doborât de o rachetă ucraineană, deasupra Mării Negre. A doua oară, când o dronă, fabricată în urmă cu 50 de ani, care transporta o bombă de 120 de kilograme, a zburat deaspura României, Ungariei și Croației – trei state NATO - înainte de a exploda în Zagreb.

Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă Zelenski ar avea la dispoziție o armă nucleară. A treia oară a fost în momentul în care o rachetă ucraineană a lovit teritoriul Poloniei și a distrus primul tractor care i-a ieșit în cale. Este cât se poate de clar că acesta este începutul sfârșitului NATO. Interesant este că Ucraina supravieuiește cu arme NATO, regimul de la Kiev i-a devenit gropar", a declarat Volodin, pe contul de Telegram unde este urmărit de peste 600.000 de persoane.

Pe acelaşi subiect

Anchetă internațională în urma incidentului din Polonia

Experţii ucraineni se vor alătura echipei internaţionale de anchetă în cazul rachetei care a ucis doi oameni în Polonia. Anunţul a venit chiar de la preşedintele Zelenski, care a renunţat la acuzaţiile directe la adresa Rusiei.

În prezent, investigatorii consideră că racheta a fost lansată de sistemul antiaerian al Ucrainei, dar şi-a ratat ţinta, iar sistemul de autodistrugere nu a funcţionat. Această versiune este susţinută atât de Statele Unite, cât şi de NATO, care subliniază, însă, că tot Rusia este cea vinovată, deoarece ea a declanşat războiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Propaganda rusă susţine fără dovezi că MIG-ul căzut în martie în Dobrogea ar fi fost doborât de o rachetă ucraineană