Antena Meniu Search
x

Video Ultimele clipe de viaţă ale românului înecat în Grecia, sub ochii soţiei cu greu salvate din mare. Ar fi vrut să facă un selfie, pentru care a plătit cu moartea

Vacanţă cu sfârşit tragic pentru o familie de români, aflată în concediu în Lefkada, Grecia. Un bărbat de 50 de ani a murit înecat, iar soţia lui a fost scoasă la mal în ultima clipă. Se pare că cei doi nu au ascultat avertismentele repetate ale salvamarilor şi au intrat în apă pentru a se fotografia în valurile înalte de câţiva metri.

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 19:14

Vezi și

Tragedia s-a petrecut pe plaja Kathisma, una dintre cele mai mari din Lefkada. Se pare că soţii voiau să îşi facă un selfie cu marea învolburată şi au intrat în valuri. Câteva secunde mai tâziu, au fost traşi în larg de curenţii puternici. Un salvamar şi un turist sârb şi-au riscat viaţa şi au reuşit să o aducă pe femeie la mal.

Turist român, mort în Grecia. S-a înecat sub ochii martorilor îngroziţi

Oamenii care se aflau pe plajă au început să ţipe. Salvamarul cu încă o persoană au încercat să îi salveze. Au reuşit să o salveze pe soţia bărbatului în vârstă de 50 de ani, dar nu şi pe el. "Doamna era pe margine, a leşinat de câteva ori. Au încercat să o liniştească, să nu mai intre în apă", spune Flavia Hîrlea, turistă româncă în Grecia.

Românul, în schimb, a rămas o bună perioadă sub apă. A ieşit la suprafaţă la 30 de metri de mal, iar salvamarii au ajuns cu greu la el. Minute întregi oamenii s-au uitat la imaginea terifiantă a bărbatului care se lupta cu valurile uriaşe, fără ca nimeni să îl poată ajuta. "Nu poate să îl scoată! Nu e pază de coastă sau ceva aici, să vină cu skijet, ceva?", se aud martorii pe filmare.

Pe acelaşi subiect

Salvamarii, înfrânţi de valurile puternice

Martorii povestesc şocaţi cum trupul românului a fost purtat de valuri zeci de minute, în timp ce salvamarii se străduiau să îl aducă pe uscat: "Vai de capul meu! Vai de capul meu! L-a prins, măi! L-a prins! Eu cred că l-a luat valul. Doamne Fereşte! Dar e foarte greu să îl aducă, te trage în jos. Dar nu poate măi, să înainteze, uite, că văd pe cameră"

"Am văzut şi doi sau trei salvamari, care au încercat să intre în apă, dar erau valuri prea mari şi nu aveau cum să îl tragă. Abia după două ore şi ceva, trei ore, nu ştiu exact pe ce distanţă, aproape a ajuns până la stânci şi abia acolo au reuşit să îl scoată din apă", povesteşte Flavia Hîrlea, turistă româncă în Grecia. 

Autorităţile elene spun că nu se mai putea face nimic pentru român. "Salvamarii au făcut tot ce este posibil, au intrat repede în apă, dar nu uitaţi, curenţii, care sunt foarte mari şi foarte mulţi în zona respectivă, fac foarte grea încercarea de a-l scoate afară", a explicat Nikos Razis Koudunis, doctor grec. 

Plaja din Lefkada, un loc extrem de periculos după o furtună pe mare

Plaja din Lefkada, deşi o zonă spectaculoasă, este cunoscută şi pentru valurile mari şi curenţii puternici, care atrag mulţi surferi. Pentru turiştii obişnuiţi este însă un loc extrem de periculos, după furtuni şi ploi abundente. "Salvamarii fluierau la toată lumea să nu intre în apă. Am mai văzut valuri şi în anii trecuţi, dar chiar se vedea că este foarte agitată marea din cauza ploilor din zilele trecute", adaugă Flavia Hîrlea, turistă româncă în Grecia.

Nu este primul român care îşi pierde viaţa în apele din jurul insulei Lefkada. Vara trecută, Radu Dinu, un tânăr de 25 de ani, singurul copil al primarului din Amărăștii de Jos, a murit în largul plajei Mylos, care este neamenajată. "La un moment dat, prietenii lui nu l-au mai văzut. Au început să-l caute în toată zona, dar nu l-au găsit şi au alertat autorităţile. Imediat au venit în zonă autorităţile portuare, dar şi persoane fizice cu bărci, care au căutat în toată zona, până la căderea nopţii", transmitea un reporter grec pe 12 iulie 2022.

Din cauza numărului mare de insule şi plaje, autorităţile din Grecia nu pot interveni rapid mereu. În unele cazuri, durează mai bine de o oră până când poate ajunge o ambulanţă sau un echipaj al gărzii de coastă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ultimele clipe de viaţă ale românului înecat în Grecia, sub ochii soţiei cu greu salvate din mare. Ar fi vrut să facă un selfie, pentru care a plătit cu moartea