Antena Meniu Search
x

Video La o oră de zbor de România, un colţ de Rai îmbie turiştii cu peisaje de vis şi preţuri mai mici ca în ţară. Legenda iubirii veşnice din staţiune a vrăjit chiar şi regi

Cine nu vrea să-şi petreacă o zi de vacanţă în maşină, poate pleca cu avionul în Grecia. La doar o oră de zbor de Bucureşti, te teleportezi în Paradis. Insula Corfu a devenit, în ultimii ani, o destinaţie de vacanţă pentru români. Nu vă aşteptaţi însă să găsiţi peisajele alb-albastru din alte părţi ale ţării. În Corfu se simt puternic, chiar şi acum, efectele ocupaţiei veneţiene şi britanice. O echipă Observator a luat la pas insula: iată ce a găsit. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.06.2023, 19:31

Vezi și

Pare că am clipit și visul s-a împlinit. Suntem în Corfu, o insulă înconjurată de apele Mării Adriatice şi ale Mării Ionice. De fapt, până aici, am avut un zbor ușor – de o oră şi 15 minute - de la Bucureşti. Preţul unui bilet de avion începe de la 60 de euro. 

Paradisul din Corfu, la o oră de zbor de România

Insula, una cosmopolită, trebuie explorată și savurată. "Cât am tânjit după sunetul acesta, şi noi şi miile de oameni care vin în Corfu! Căutăm mare, soare şi aer de vacanţă. Toate sunt la discreţie pe una din cele 100 de plaje de pe insulă ce abia aşteaptă să fie descoperite", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Pentru turiştii veniţi cu avionul în Corfu, cea mai bună alegere este închirierea unei maşini. Prețurile sunt, în medie, de 20 – 25 de euro pe zi. Plajele din staţiunea Sidari, unde ne-am oprit prima dată, îţi taie respiraţia. Sunt 17.000 de locuri de cazare aici, mereu ocupate de cei care căută golfuri străjuite de pereţi abrupţi.

Pe acelaşi subiect

De ce aleg românii să vină în Grecia

Un loc spectaculos este şi Canal d'Amour. O legendă a locului spune că îndrăgostiții care înoată aici vor rămâne împreună pentru totdeauna. Și tot aici l-am întâlnit pe Ruben, un tânăr român, stabilit de ani buni în Germania. Este prima dată în Corfu şi a ajuns aici din întâmplare, după ce vremea ploioasă din Italia l-a facut să-şi schimbe planurile şi să opteze pentru însorita insulă.

"Am găsit nişte bilete destul de bune și am venit aici. Vreme foarte bună, plaje foarte frumoase după cum vedeţi şi oameni primitori. Preţurile sunt oarecum ca în Germania", povesteşte Ruben. Prețuri ca în Germania, dar mai mici ca în țara noastră, după cum constată un alt român. "Sunt ok, mai bune ca în România sincer. E frumos! Peisaj, tot. Mâncare", spune el. 

Reacţia unor turişti englezi în vacanţă

Printre stânci sunt numeroase restaurante şi taverne unde te poţi relaxa în timp ce savurezi delicioasele preparate ale bucătăriei greceşti. "Nu am mai fost şi am auzit despre fumuseţea peisajelor pe care le oferă insula. Nu suntem dezamăgiţi. Sunt zone diferite. Această parte a insulei e dramatică şi cealaltă este lină şi pitorească, iar interiorul insulei seamănă cu zona rurală din Anglia", mărturisesc mai mulţi turişti englezi. Într-o altă parte a insulei, staţiunea Paleokastrita, e locul ideal pentru snorkeling şi scuba diving. 

Anul trecut, Corfu a primit 1,7 milioane de turişti. Şi tot atâţia sunt aşteptaţi si anul acesta. Insula i-a cucerit pe toţi: de la impărăteasa Sissi, la prinţesa Diana și regele Charles. Sau de la Bruce Willis, până la familia Rotschild.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » La o oră de zbor de România, un colţ de Rai îmbie turiştii cu peisaje de vis şi preţuri mai mici ca în ţară. Legenda iubirii veşnice din staţiune a vrăjit chiar şi regi