Antena Meniu Search
x

Video Greșeala făcută de românii care pleacă spre Grecia cu mașina. Cum pot scăpa de cozile infernale din vămi

Concediul a început cu stângul pentru mii de turişti români, care s-au grăbit să plece din ţară spre plajele din Grecia. Principalele puncte de trecere a frontierei dinspre Bulgaria spre Elada s-au aglomerat. Şoferii au aşteptat cu orele să lase în urmă graniţa. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie şi recomandă şoferilor să folosească toate vămile dintre cele două ţări. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 17.06.2023, 20:00

Vezi și

Mii de familii şi-au făcut rezervări şi anul acesta în Grecia. Preferă luna iunie pentru că e mai ieftin şi nu atât de aglomerat. Cei mai mulţi şoferi care au plecat din Capitală sau şi-au configurat traseul astfel încât să ocolească Bucureştiul au ajuns încă de dimineaţă la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse. 

Cele mai aglomerate vămi prin care turiştii ajung în paradisul grec sunt Makaza şi Kulata

Radu Filip, purtător de cuvânt MAE: Se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la puntele de treere a frontierelor bulgare şi elene. Timpii medii de tranzitare între Bulgaria şi Republica Elenă sunt între 30 şi 40 de minute.

Variante pentru drumul către Grecia

Pe acelaşi subiect

Românii care fac an de an acest drum au mai multe sfaturi pentru ca drumul spre vacanţă să fie mai rapid şi mai uşor.

Adrian Drăgan, fondator grup Forum Thassos: Recomandăm să plece în concediu marţi, miercuri sau joi. Deoarece timpii de aştetare sunt mai mari vineri, sâmbătă, duminică sau luni. Turiştii să aibă cu ei, înafară de răbdare, apă, mâncare, să fie pregătiţi pentru timpi de aşteptare mai mari.

De asemenea, sunt unele puncte de trecere a frontierei pe care puţini turişti le tranzitează, precum cele de la Ilinden - Exohi sau Kapitan Petko Voivoda - Ormenion.  

Anul trecut peste 600.000 de români au petrecut vacanţa în Bulgaria iar în Grecia au ajuns peste un milion de turişti. Thassos, denumită şi insula de smarald conduce în topul preferinţelor, urmată de Halkidiki şi Creta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Greșeala făcută de românii care pleacă spre Grecia cu mașina. Cum pot scăpa de cozile infernale din vămi