Antena Meniu Search
x

ULUITOR! Primul câine vorbitor: "Mi-e foame! Dă-mi prăjituri!"

Nebunia regimului nazist nu a cunoscut limite. Istoricul Jan Bondeson povesteşte despre încercarea eşuată a naziştilor de a forma o armată de câini capabili să citească, să scrie şi să vorbească.

 Pare greu de crezut dar în anii 20 existau oameni în Germania care spuneau că unii câini sunt aproape la fel de inteligenţi ca oamenii. Ei spuneau că patrupedele sunt înzestrate cu o gândire abstractă şi sunt capabili să comunice. După ce partidul nazist a preluat puterea, membrii acestuia s-au arătat foarte interesaţi de inteligenţa câinilor.

Pentru că îşi doreau ca patrupedele să slujească alături de trupele de pe fronut au studiat cu atenţie problema. Mai mult, pentru a exploata la maxim potenţialul canin, Hitler a instituit Tier-Sprechschule (o şcoală pentru animale vorbitoare), unde a adus câini recrutaţi din toată ţara.

Profesorii ar fi obţinut rezultate uluitoare. Un Airedale terrier, pe nume Rolf, a devenit faimos după ce profesorii au declarat că el este capabil să indice literele afabetului prin batai repetate pe o tablă ( fiecare literă corespundea unui anumit număr de bătai).

Şi nu este singurul caz. Alţi doi câini ar fi fost capabili să producă un lătrat asemănător cu vocea umană, unul dintre ei fiind capabil să spună despre Hitler că este "Mein Fuhrer", iar un altul a "rostit": "Mi-e foame! Dă-mi prăjituri!"

Dragostea nazistilor pentru animale a fost dusă la extrem. Atunci când evreii au fost luaţi şi duşi în lagăre, mulţi germani au trimis scrisori către ziarele din ţară în care se întrebau ce se va petrece cu animalele de companie rămase în urmă.

sursă: descoperă.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ULUITOR! Primul câine vorbitor: "Mi-e foame! Dă-mi prăjituri!"