Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 17 ani şi-a ucis mama cu 118 lovituri de cuţit, apoi a sunat la poliţie: "Să veniţi cu un sac"

Un adolescent de 17 ani şi-a ucis cu sânge rece propria mamă, apoi a sunat la poliţie să îşi recunoască vina şi să-i anunţe să aducă „un sac” pentru a scoate trupul femeii din casă. Întâmplarea oribilă a avut loc în Marea Britanie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.12.2020, 23:16

Băiat
Un adolescent de 17 ani şi-a ucis mama cu 118 lovituri de cuţit, apoi a sunat la poliţie - iStock | Getty Images
  • Adolescentul a fost cel care a sunat la poliţie.
  • Băiatul a fost găsit mort în arest, înainte să îşi afle sentinţa.

Rowan Thompson avea 17 ani când şi-a atacat şi ucis mama, pe Joanna Thompson, în propria casă, după ce se întorseseră de la o sesiune de alergat. Era dimineaţă.

Femeia în vârstă de 50 de ani a fost sugrumată până la inconștiență în camera de zi din Hambledon, Hants. Aproximativ „10 sau 15 minute mai târziu”, fiul ei s-a întors cu furie şi a continuat atacul cu peste 118 lovituri de cuţit: de 38 de ori pe frunte, de 64 de ori pe gât și de 16 ori pe braț.

„Tocmai mi-am ucis mama”

După ce şi-a lăsat mama fără suflare, într-o baltă de sânge, Rowan a sunat la poliţie. Le-a vorbit dispecerilor într-un mod „calm, lipsit de emoţii şi destul de lejer”.

„Tocmai mi-am ucis mama. Am sugrumat-o şi am înjunghiat-o cu diverse cuţite, de ce nu. Am nevoie de cineva care să mă aresteze pentru că asta se va întâmpla” le-a spus băiatul, adăugând şi faptul că poliţiştii ar trebui să aducă „un sac” în care să scoată trupul victimei.

În octombrie, Thompson a fost găsit mort, în timp ce se afla în custodie într-un centru securizat de sănătate mintală - cu doar patru zile înainte să fie judecat pentru uciderea mamei sale. Împlinise de puţin timp 18 ani.

Mamă înjunghiată de fiu de 118 ori

Ofițerul de poliție care l-a arestat pe Thompson în ziua crimei a spus că adolescentul era „extrem de calm și liniştit” și „părea să fie mai preocupat de pisica sa”.

Luni, 14 decembrie, o anchetă cu privire la crima înfăptuită de băiat a dezvăluit faptul că fiul venise special în vizită în acel weekend, după ce se mutase recent cu tatăl lui, un amgician, în Barnsley, South Yorks.

Relaţia dintre mamă şi fiu nu era una tocmai bună, băiatul se simţea controlat de ea şi aveau adesea discuţii tensionate mai ales din cauza schimbărilor sale de comportament.

Adolescentul, care îşi schimbase numele din Ben în Rowan după ce a declarat că nu are „sex”, fusese internat anterior în spitale de sănătate mintală în urma unei tentative de sinucidere și a suferit crize depresive.

Primele cuvinte după ce adolescentul şi-a ucis mama

O înregistrare şocantă cu apelul telefonic dintre adolescent şi dispecerul de la serviciul de urgenţe din Winchester Coroner's Court, Hants, a fost făcută publică.

"Tocmai mi-am ucis mama. Am nevoie de cineva care să mă aresteze, pentru că asta se va întâmpla. Am sugrumat-o și am înjunghiat-o cu diverse cuțite, de ce nu. Nu respiră.

Fratele meu mai mic este la școală, se întoarce mai târziu în seara asta. 

Aduceți un sac pentru corp sau orice aveţi voi. Sunt 99,9% sigur că nu respiră. Am început să o sugrum, ea a căzut pe podea.

Am mai sugrumat-o puțin și m-am oprit apoi şi mi-am ținut mâinile în jurul ei. Apoi am început să o înjunghiez. Ea este în sufragerie.”

Adolescentul a mai spus atunci că „a pus cuțitele în mașina de spălat vase pentru orice eventualitate”.

După ce a fost arestat ca suspect în crima deosebit de gravă, el a spus poliției „cred că este ceva mai mult decât suspiciune”.

Tatăl lui Thompson a spus în timpul audierilor că ce a făcut fiul său „l-a sfâşiat” pentru că ştia că îşi iubeşte mult mama, dar şi că acţiunea sa a fost din cauza cadrelor medicale care au eşuat în a-l trata atunci când a fost internat pentru problemele mintale.

"Se pare că nimeni nu va ști vreodată de ce Rawan a ucis-o. Singura persoană care știe este Rowan și nu va putea să ne spună vreodată" a declarat medicul legist Jason Pegg.

Adolescentul urma să fie judecat pentru crimă ca adult, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, dar a fost găsit mort la Spitalul Prestwich, Greater Manchester, potrivit The Sun.

Potrivit primelor date, anchetatorii nu consideră moartea sa ca fiind una suspectă, urmând a fi făcute publice mai multe detalii odată cu finalizarea anchetei demarate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un adolescent de 17 ani şi-a ucis mama cu 118 lovituri de cuţit, apoi a sunat la poliţie: "Să veniţi cu un sac"