Antena Meniu Search
x

Un bărbat a suferit atac de panică, după o petrecere surpriză organizată de colegi. Ce despăgubire trebuie să-i achite compania americanului

Un bărbat din statul american Kentucky a obţinut despăgubiri de 450.000 de dolari la finalul unui proces intentat fostului angajator, după ce compania i-a organizat o petrecere aniversară nedorită, care i-a declanşat un atac de panică.

de Redactia Observator

la 19.04.2022, 18:05

Vezi și

În august 2019, Gravity Diagnostics, un laborator medical, nu a ţinut cont de rugămintea lui Kevin Berling, care suferă de tulburare de anxietate, de a nu-i celebra ziua de naştere, scrie Agerpres.

Potrivit lui Tony Bucher, avocatul lui Berling, Berling a vorbit cu organizatorul evenimentelor aniversare despre solicitarea sa de a nu avea o petrecere, ''dar persoana responsabilă cu petrecerile aniversare, cu care el a vorbit în mod direct, a uitat de cererea sa''.

Drept urmare, compania a organizat o petrecere în timpul căreia Berling a suferit un atac de panică.

Bărbatul a intentat procesa împotriva fostului angajator

Pe acelaşi subiect

Potrivit lui Bucher, Berling s-a întors în autovehiculul său, a practicat tehnici de respiraţie specifice, a servit masa de prânz, după care i-a scris un mesaj managerului său în care şi-a exprimat nemulţumirea pentru că cererea sa a fost ignorată.

Persoana care a programat petrecerea, a spus Berling, ''nu a făcut acest lucru din rea intenţie. A spus că va ţine seama de (cererea lui Berling) însă a uitat pur şi simplu''.

Ziua următoare, potrivit documentelor depuse în instanţă de Berling, a fost ''luat la întrebări şi criticat'' pentru reacţie.

''Potrivit clientului meu, (managerii săi) i-au făcut morală şi l-au acuzat că i-a împiedicat pe ceilalţi colegi să se distreze'', a declarat Bucher pentru Link NKY.

Potrivit plângerii depuse în instanţă, ''această confruntare a declanşat un alt atac de panică''.

În timpul acestui atac, colegii l-au rugat pe Berling să înceteze să mai practice mecanisme de liniştire cum ar fi ''să se îmbrăţişeze singur''. Întrucât Berling a continuat, ceilalţi angajaţi au părăsit încăperea.

''Aceştia au crezut probabil că este furios şi ar putea deveni violent'', a mai spus Bucher. ''După şedinţă, pentru că reclamantul a suferit un atac de panică, reclamantul a fost trimis acasă pentru restul zilei de 8 august şi 9 august''.

Berling şi-a cerut iertare pentru atacul de panică pe care l-a suferit, însă trei zile mai târziu, a primit un e-mail din partea companiei care ''îl informa că este concediat în urma incidentului din săptămâna precedentă''.

Judecătorii i-au dat dreptate

Potrivit documentelor judiciare, Berling a primit despăgubiri de 450.000 de dolari dintre care ''120.000 de dolari pierderi şi beneficii salariale; 30.000 de dolari - pierderi viitoare de salarii şi beneficii salariale; şi 300.000 de dolari pentru suferinţe psihologice, angoase, ruşine, umilinţă, ofense şi pierderea încrederii în sine''.

Patricia Summe, judecător la instanţa districtuală din Kenton, a precizat într-un comunicat că Berling ''era capabil să îndeplinească funcţiile esenţiale ale slujbei sale în mod independent sau cu adaptări minime'', dar ''a suferit o acţiune adversă la locul de muncă din cauza acelei dizabilităţi''.

Julie Brazil, director executiv în cadrul Gravity Diagnostics, a spus că verdictul constituie un precedent periculos pentru angajaţi şi angajatori pentru că sugerează ideea potrivit căreia, cu excepţia violenţei fizice, la locul de muncă este permisă orice altă formă de violenţă.

''Ca angajator care pune pe primul loc siguranţa angajaţilor, avem o politică de toleranţă-zero şi susţinem decizia de concediere a reclamantului pentru încălcarea politicii noastre referitoare la violenţa la locul de muncă'', a declarat Brazil pentru Link NKY. ''Angajaţii au fost victimele în acest caz, nu reclamantul''.

Brazil a precizat că şi compania va face recurs împotriva hotărârii judecătoreşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a suferit atac de panică, după o petrecere surpriză organizată de colegi. Ce despăgubire trebuie să-i achite compania americanului