Antena Meniu Search
x

Doi elevi primesc 5000 de euro daune de la doi profesori care le-au scăzut notele la purtare

Decizie excepţională pentru doi elevi de liceu din Cernavodă. Adolescenţii au obţinut în instanţă, despăgubiri de 5000 de euro de la doi profesori care le-au scăzut notele la purtare cu două puncte. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.02.2022, 13:46

Vezi și

Procesul s-a purtat pe două planuri, unul prin care scăderea notelor a fost anulată, iar altul pentru obţinerea de daune materiale. Profesorii au contestat decizia judecătorilor. De la ce a pornit totul? Cei doi elevi au fost desemnați să participe pe baza rezultatelor la un stagiu de pregătire practică în cadrul unui proiect Erasmus, însă acesta se suprapunea cu fază finală a unui concurs de robotică la care erau înscriși. Pentru că profesorii și elevii nu s-au înțeles au urmat o serie de discuții în contradictoriu atât la plecarea, cât și la întoarcerea din Franța unde a avut loc concursul de robotică. 

Profesorii au luat decizia să le scadă nota la purtare celor doi elevi în urma acestor discuții, decizie care evident i-a nemulțumit pe elevi. Minorii au decis să-i dea în judecată pe profesorii pe care i-au acuzat că le-au stricat imaginea. În prima instanță judecătorii le-au dat câștigat de cauză, scăderea notei la purtare a elevilor a fost anulată iar tribunalul a stablit că cei doi au suferit un prejudiciu moral. Profesorii au făcut însă recurs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi elevi primesc 5000 de euro daune de la doi profesori care le-au scăzut notele la purtare