Foto

Un boxer şi-a răpit, bătut şi ucis în chinuri cumplite iubita însărcinată, aruncându-i trupul de pe un pod, în Puerto Rico

De Larisa Andreescu.
Publicat: 03.05.2021, 23:00.
Actualizat: 03.05.2021, 23:08

Un boxer puertorican care a luptat la Jocurile Olimpice din 2012 din Londra a fost acuzat de răpirea și uciderea în chinuri cumplite a iubitei sale însărcinate.

Félix Verdejo şi Keishla Rodríguez

Un boxer şi-a răpit, bătut şi ucis în chinuri cumplite iubita însărcinată, aruncându-i trupul de pe un pod

Facebook/Profimedia

Félix Verdejo este acuzat că a răpit-o pe Keishla Rodríguez, a bătut-o, a legat-o și apoi i-a aruncat trupul de pe un pod, lângă San Juan, capitala teritoriului.

El s-a predat duminică poliției după ce a refuzat să coopereze iniţial cu anchetatorii, potrivit poliţiei.

Moartea tinerei a stârnit proteste masive în Puerto Rico. În ianuarie, insula a declarat stare de urgență pentru violența împotriva femeilor. Săptămânal este raportat cel puţin un caz de feminicid, crimă motivată de ură bazată pe sexul feminin, definită în general ca „uciderea intenţionată a femeilor pentru că sunt femei”.

Boxerul căsătorit, în vârstă de 27 de ani, este acuzat de răpire şi acte de violenţă care au dus la moartea femeii, dar şi la uciderea intenţionată a unui copil nenăscut.

Potrivit unei plângeri federale, boxerul şi-a bătut iubita cu pumnii şi picioarele, înainte de a o lega şi de a o arunca de pe un pod. De asemenea, ar fi împușcat-o în apă cu un pistol.

Se presupune că un martor anonim l-ar fi ajutat pe boxer să-şi ducă până la capăt crima.

Boxerul nu îşi dorea copilul

Mama victimei a declarat presei locale că fiica ei era însărcinată şi purta copilul lui Verdejo, dar el nu dorea ca femeia să păstreze bebeluşul pentru a nu-i afecta familia şi cariera. Cei doi se cunoşteau din adolescenţă, dar au rămas în contact de-a lungul anilor.

“I-am spus să fie atentă pentru că o ameninţase să nu păstreze copilul, că este boxer, că este persoană publică” a declarat mama, Keila Ortiz Rivera, adăugând că a vorbit ultima dată cu fiica ei joi.

Corpul Keishlei Rodríguez, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit într-o lagună, sâmbătă și a fost identificat duminică prin evidența dentară, potrivit Institutului de Științe Criminalistice din Puerto Rico.

Potrivit Top Rank, o companie de promovare a boxului care a colaborat cu boxerul încă din 2012, recordul său de box este de 27-2, cu 17 eliminări.

Compania, care a şters toate evidenţele sportive ale bărbatului, a lansat o declarație în care menţionează că „gândurile și rugăciunile lor sunt cu familia și prietenii Keishlei Marlen Rodriguez Ortiz și cu toți cei în doliu”.

"Suntem profund afectaţi de veştile primite și vom continua să monitorizăm evoluția cazului pe măsură ce progresează" a adăugat un purtător de cuvânt.

Duminică, sute de protestatari s-au adunat la locul în care a fost găsit cadavrul tinerei pentru a protesta împotriva uciderii femeilor.

Arestarea boxerului a avut loc la doar câteva zile după ce trupul neînsufleţit al altei femei, Andrea Ruiz Costas,a fost descoperit parțial ars. Victima depusese un dosar de violență de gen împotriva partenerului ei în martie, dar un judecător a respins cazul, potrivit presei locale. În prezent, concubinul ei a fost acuzat de crimă.

După ani de presiune a activiștilor, guvernatorul din Puerto Rico, Pedro Pierluisi, a declarat la începutul acestui an starea de urgență din cauza creșterii violenței împotriva femeilor, potrivit BBC.

Ordinul direcționează mai multe resurse pentru a aborda violența, inclusiv o aplicație mobilă pentru a solicita ajutor de urgență și o campanie educațională axată pe violența de gen.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.