Antena Meniu Search
x

Video Un chinez a intrat cu mașina în mulțime și a ucis 5 oameni. După accident, șoferul a aruncat cu bani în aer

Au fost clipe de groază în oraşul chinez Guangzhou unde 5 oameni au murit după ce un şofer în vârstă de 22 de ani a trecut cu maşina peste oamenii care traversau strada într-o intersecţie aglomerată.

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 21:27

Vezi și

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum şoferul accelerează, trece cu viteză prin mulţime şi îşi vede apoi de drum ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. La următoarea trecere de pietoni maşina mai loveşte în plin o femeie pe care o aruncă la câţiva metri distanţă.

13 persoane au fost rănite în total, pe lângă cei 5 morţi. Nimeni nu ştie care a fost motivaţia gestului extrem, dar la un moment dat tânărul ar fi început chiar să arunce cu bani pe fereastra maşinii. Cursa nebună s-a oprit în momentul în care maşina s-a izbit de un gard metalic. Prins de oamenii legii, individul a fost încătuşat şi dus la poliţie. În acest caz a fost deschisă o anchetă.

Ce a făcut şoferul la scurt timp după accident

Incidentul a stârnit o indignare publică de amploare, mulți acuzându-l pe bărbat că a țintit în mod deliberat oamenii. În înregistrările video postate în online se vede cum șoferul iese din mașină și aruncă bancnote în aer, la scurt timp după accident. Poliția l-a reținut pe bărbatul în vârstă de 22 de ani și a demarat o anchetă. Accidentul a avut loc miercuri seară, la o intersecție aglomerată din oraș.

Pe acelaşi subiect

"El a intrat în mod deliberat în oamenii care așteptau la semafor. A intrat cu mașina în ei cu răutate. După aceea, a făcut o întoarcere și a lovit din nou oamenii", a declarat un martor, pentru publicația locală Hongxin News, relatează BBC.

"Nu conducea prea repede, dar unii oameni nu au putut fugi la timp, pentru că nu ar fi știut că lovea oamenii în mod deliberat".

Bărbatul ar fi intrat, de asemenea, într-un ofițer de poliție rutieră și în motocicleta sa, dar ofițerul a reușit să scape. Un alt martor a descris haosul de după incident pe Weibo, versiunea chineză a Twitter. Persoana a spus că, la o oră după incident, locul era încă plin de ambulanțe și de poliția rutieră "și nu mutaseră toți răniții și cadavrele de la fața locului".

"Scena era prea tragică și nu am putut suporta să o văd. Mă simțeam atât de trist încât îmi venea să vomit de fiecare dată când auzeam sirena ambulanței", a spus persoana respectivă.

Incidentul a stârnit furia tuturor, mulți dintre ei exprimându-și tristețea că s-a întâmplat în perioada premergătoare Anului Nou chinezesc, o perioadă de reuniuni de familie.

"Victimele ar putea fi o fată care s-a îmbrăcat meticulos pentru a merge la o întâlnire... Ar putea fi un curier de mâncare care a câștigat cinci yuani după ce a grăbit o comandă. Ar putea fi un tată care a vrut să meargă acasă și să ia cina cu copiii. Ar putea fi un copil care a fost fericit la cumpărături", a scris un internaut.

Au mai fost incidente similare

Au existat incidente recente similare. În februarie 2022, în provincia sudică Fujian, un șofer a intrat cu un minicamion în oameni, provocând moartea a trei persoane și rănirea altor nouă. La începutul acestei săptămâni, un client al unui hotel din Shanghai a intrat deliberat cu mașina în hol, în urma unei dispute cu personalul. Nimeni nu a fost rănit în acest incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Un chinez a intrat cu mașina în mulțime și a ucis 5 oameni. După accident, șoferul a aruncat cu bani în aer