Antena Meniu Search
x

"Un colaps mult mai mare al Rusiei va avea loc în zilele următoare". Mesajul publicat de istoricul Francis Fukuyama

Sociologul și politologul american Francis Fukuyama a publicat pe Twitter o predicţie misterioasă despre evoluţia războiului din Ucraina.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 16:46

istoricul și scriitorul Francis Fukuyama
Un colaps mult mai mare al Rusiei va avea loc în zilele următoare. Mesajul publicat de istoricul Francis Fukuyama - Profimedia Images

În contextul în care forțele armate ucrainene au cucerit orașul-cheie Lîman din estul ocupat al Ucrainei, administrând ruşilor una dintre cele mai mari înfrîngeri din acest război, scriitorul american susţine că în următoarele zile se va derula un alt colaps și mai mare al Rusiei.

Ultimele mesaje distribuite pe Twitter de Francis Fukuyama fac referire la situaţia din Herson, unde lucrurile se complică pentru ruşi. În afară de avasurile ucrainene spre sud de-a lungul râului Nipru, armata ucraineană înaintează și dinspre vest, ajungând în satul Chkalove, forțele ruse fiind din nou sub amenințarea încercuirii, scrie Visegrád 24, într-un mesaj redistribuit de Fukuyama.

Un alt mesaj criptic postat în ultimele 24 de ore se referă la podul peste Strâmtoarea Kerci: "Aceasta rampă de lansare nu va rămâne deschisă pentru multă vreme".

Mesajul său scurt nu oferă explicații despre locul sau natura colapsului - dacă va fi un colaps politic, social sau militar.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este Francis Fukuyama

Francis Fukuyama a urmat studii clasice la Universitatea Cornell și a obținut doctoratul în științe politice la Universitatea Harvard, cu o teză despre politica externă a URSS în Orientul Mijlociu (1981). În anii 1979-1980, 1983-1989 și 1995-1996 a fost colaborator al Departamentului de Științe Politice al Corporației RAND, iar în anii 1981-1982 și 1989 a lucrat la Departamentul de Stat al SUA.

Sfârșitul istoriei și ultimul om (1991) este cartea care i-a adus notorietate internațională. A publicat numeroase studii și articole despre democratizare și politica economică internațională. În ultimii ani s-a concentrat asupra rolului culturii și al capitalului social în viața economică modernă și în tranziția către societatea informatizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » "Un colaps mult mai mare al Rusiei va avea loc în zilele următoare". Mesajul publicat de istoricul Francis Fukuyama