Antena Meniu Search
x

Un corespondent britanic a fost arestat in timp ce transmitea in direct de la Beijing

Corespondentul televiziunii britanice SkyNews in China a avut ocazia sa faca o transmisie in exclusivitate absoluta. In timpul unei relatari in direct din piata Tiananmen, el a fost retinut de politisti, dintr-un motiv ramas, pana la capat, neclar.

Vezi și

Dar oamenii legii nu si-au dat seama ca operatorul continua sa transmita in direct, chiar si din sectia de politie. Dupa cateva ore, atat jurnalistul cat si operatorul au fost eliberati, fara scuze sau prea multe explicatii.

Mark Stone, corespondentul Sky News la Beijing, a ales decorul pietei Tiananmen pentru a relata despre alegerea noilor conducatori ai Chinei. Ceva i-a nemultumit pe politistii din piata, iar Stone a fost retinut chiar in timp ce transmitea in direct.

“Vad un politist care vine, chiar acum, sa ne vorbeasca. Asa cum am spus, nimic din toate acestea nu este, in niciun fel, amenintator. Este doar o parte a controlului care continua. Noi doar filmam, pentru a relata cum se desfasoara lucrurile. Stop, stop, stop!”, a spus jurnalistul, in drect.

Aparent, politistii nu si-au dat seama ca operatorul continua nu doar sa filmeze, ci si sa transmita imaginile in direct la Londra. Asa ca intreaga aventura a fost urmarita, nu fara ingrijorare, de telespectatori si de colegii lui Stone din studio.

“Nu sunt sigur unde ne aflam aici. Este ceva total suprarealist si pentru mine. O puteti vedea pe aceasta doamna care ne filmeaza, in timp ce eu filmez pentru voi, iar politistii sunt afara”, a precizat Stone dup ace a fost luat de politisti.

Ziaristul a crezut, la inceput, ca politistii au fost deranjati de unul dintre cuvintele folosite, cum ar fi "protest" sau "masacru". Dar un politist care vorbea engleza i-a explicat ca nu avea autorizatie sa filmeze in piata Tiananmen. Aceasta desi Stone sustine ca avea toate permisele necesare: “Au fost mereu civilizati, dar acesta este un exemplu clasic care arata cum merg lucrurile in China, cateodata. Legatura in studio”.

Dupa patru ore, cei doi jurnalisti au fost pusi in libertate. Mark Stone spune ca, in general, ziaristii straini nu au probleme in China, dar, uneori, li se mai intampla si lucruri ciudate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un corespondent britanic a fost arestat in timp ce transmitea in direct de la Beijing